Keputihan teruk sgt,,gatal2 smpai luka!!tlg😭😭Nk bt mcm mna,,luka pon xbaik lg ni tkt plak

Keputihan teruk sgt,,gatal2 smpai luka!!tlg😭😭Nk bt mcm mna,,luka pon xbaik lg ni tkt plak rasa#ingintahu #firstbaby

12 Các câu trả lời

sis jngn ambk ubat ap² lg.. kna p jmp doc trus doc akn bgi ubat lps tu dia akn check dn ambk sample sbb nk tngk trok ke tak? saya pn ad kputihan bnyk lps ambk ubat alhamdulillah keputihan dh kurang tk ad dh gatal².. result sya pn ok sbb doc ambk sample

3y trước

Kalau keputihan banyak akan check bawah tu biasanya.

Refer kk trus sis. Sy pn jadi tp kluar kning dan gatal.. bru pegi kk buat test n dpt ubat insert dlm vagina.. result blm dpt lg, test tu utk cek tkut kena gbs/jngkitan faraj. Pegi je kk, mmg xbest biar lama2 gatal tu xthan.

Sis kene pergi kk or klinic secepat mungkin. Tu infection. Mungkin juga gbs. Better cepat sebelum affect kat kandungan ye. Bahaya. Kene monitor sampai habis bersalin pun masih kene monitor takut kene baby.

sy masa check up kk, cakap keputihan gatal and kdg2 warna kuning. Dr tk check pun bawah cuma bagi ubat utk insert dalam vagina. Alhamdulillah tgk 2 3 harini okay terus. Lega rasa.

sama mcm sy..kalau sy kurangkan makanan manis, elakkn maggie, lebihkan air kosong alhamdulillah terkawal gatal tu.. kalau x asiaappp laaa 😌😌😌

Letak plain yogurt dekat missv biar dlm 5minit pastu cuci dgn air putih.. insyallah xde rasa gatal luka lg...

Better sis pergi refer doc sbb dulu saya cakap dgn dokter keputihan saya teruk bila check gbs ve

cube basuh dgn air sirih..suam..elak mkn roti or mknn y beryis

cek kt kk terus. mkn yogurt jugak. baru krg kena infection.

Banyakkan makan plain yogurt. Dah refer dgn doc ke?