Normal atau tidak??

Keputihan berwarna Assalamualaikum, maaf gambar sedikit sensitif. Saya nak tahu discharge berwarna ni kadang keluar kadang tidak. Macam mana kita nak tahu if kita ada gbs? Sebab sebelum ni masa check up bgtau dr tp belum ada sample yg diambil. Discharge saya ni kadang ada kadang tiada dan tidak berbau. Boleh share korang punya pengalaman tak?

Normal atau tidak??
2 Các câu trả lời

Nak tahu ada GBS, perlu ambil swab sis. Vaginal discharge ni banyak faktor. Pemakanan, hormon, yeast infection(candida), GBS antaranya lah. Nak detect candida&gbs melalui ujian sample je. Saya sarankan awak cari lah alternative lain. Buat ujian di klinik swasta.

1y trước

setuju dgn puan ni. pengalaman sy sendiri masa pregnant 2nd baby sy gbs+&candida. mcm sy fully checkup klinik swasta. masa swab pertama dkt klinik sy checkup xde detect pon gbs cuma ada bacteria lain. disebabkn keputihan sy xhilang dn makin gatal2 walaupon dh diberi ubat insert dn antibiotik sy cari 2nd alternative klinik lain dn buat lg swab keputihan dn result sy ada both

Kalau nak tahu ada gbs ke tak. Dr kena ambil sample