perut mengeras pregnant 21 minggu

Kenapa ye perut mengeras time 21 minggu?risau lah..

34 Các câu trả lời

Tu la latihan awal contraction.. Makin dekat kelahiran..makin kerap contraction dpt dirasa.. So..bila dtg contraction tu.. Tarik nafas sedlm2 nya..dan hembus melalui mulut.. buat dlm keadaan santai..k

3y trước

hai sis...saya pun sama dah 21 week..x bleh tdo smlm perut mengeras ..rsa mcm contraction.pg ni baru ok terus hilang

tengah alami. jalan je mengeras. lmbt mkn mengeras, nek tangga mengeras. kencing mengeras. tp, sy selalu usap lembut n pujuk

2y trước

aa btul. kdg smpai skit pingang. hihi

sama laa ..kalau saya penat ke ,berjalan kesana kesini pastu baring ,mmng mengeras 😅 ..kadang lepas bersama dgn suami pun dia mengeras ..

2y trước

setau sy,lps bsama n perut mgeras sbb hormon yg kite lepaskn tue sama mcm hormon mase contraction,sorry lupe nama hormon...so sbb tue mgeras tp xde pape...sb tue mase nk duedate, dsarankan bsama dgn suami utk memudahkan kelahiran

haritu ada tanya specialist. dia ckp, perut mengeras normal sbb rahim kita nk adjust dgn baby yg semakin aktif bergerak and mmbesar. tp kalau setiap 5 min keras, kena terus pergi hospital utk check up

aah.. sy kalo mengeras tu biasa sy akan baring gosok2 lembut perut sembang2 dgn baby. lama2 sikit ok.. lepastu keluar lah angin kent** @ pun sendawa besar. rupa2nya sebab angin yg buat senak perut & keras.. haha😁

sama .. sy 21weeks klau lambat makan terus protes . haritu tngah bakar ikan dgn ayah nya , elok ja dy tendang² perut ummi xbenti. lpas mkan haa seronok laa dy 😇

saya pun alami benda yang sama . tapi bila time saya lambat makan sikit . dah makan , perut jadi okay lepas tu rasa la tendang tendang kecil . baby protes ibu dia makan lambat

3y trước

sya pun sllu bgtu..kkdng klau ttdur tnghari tu..bby yg kc bgun tndng2 kcil bgtu..

Sy pun sama..makan lambat pun mengeras. Sy akan baring dn gosok perut perlahan2 sambil sembng ngn baby....slow² nnti akan hilang

Mengeras n rasa macam ada seketul timbul kt perut ke? Sy pn slalu rasa mcm tu

3y trước

same la dgn sy...tp aritu sy pegi kcmasan...dktor trus cek jln...sbb tkot jalan bwh da trbukak...tp blom bukak lg...

sama 🥰 kalau ibu lmbt mkn adik dh warning ,suruh g mkn siap mkn seronok pusing 😇 ..sy kerap gosok perut sebelom tido, time mandi ... excited Lama xbau baby