Baby minum susu formula tak sendawa

Kenapa ye kalau baby minum susu formula dia ssh nk sendawa walaupun dh tepuk bnyk kali. Tp kalau minun susu saya sendiri senang pulak dia nk sendawa . Bahaya ke kalau baby tak sendawa kalau minum susu formula. Baby saya dah 2 bulan. Minum susu formula s26 gold 2onz

2 Các câu trả lời

susu formula memang agak susah nak buat baby sendawa. kena banyak sabar. partikel dlm susu fm tak sama dgn susu badan. susu badan lebih senang dihadam,sebab tu baby cepat sendawa lepas menyusu. sy kalau bab2 sendawakan baby lepas menyusu fm,memang sy pass dgn suami sy. dia lebih terer drpd sy. suami sy pun memang selalu pesan sebelum dia pergi kerja,selepas baby menyusu,mesti keluarkan angin baby dulu. kalau tak baby tak selesa,nangis sebab perut kembung. kadang ada masanya boleh termuntah banyak jika angin tak keluar

anak saya terbalik pulak . susu badan tk sendawa , susu formula sendawa kuat mcm org tua . hahahaha ..