Susu formula

Hi, baby sy bru msuk 2 bulan dan sy bagi baby susu badan cmpur formula. Tpi sy bgi susu formula lgi bnyk dri susu bdn sbb susu bdn siket. Normal ke lps baby menyusu formula dia sendawa dan keluarkan muntah banyak. Kdg dah gap 2jam pon still sma dia muntah #bantusharing #ingintahu #firstmom

9 Các câu trả lời

kalau bagi susu badan baby muntah tak? ada pump and cuba bagi susu badan guna botol? tengok dia muntah juga ke tak. ikutkan kalau 2onz setengah untuk baby umur 2 bulan tu standard. 0-1 bulan (1onz - 2onz) 1-2 bulan (3onz - 4onz) 2-6 bulan (4onz - 6onz) 6-1 tahun (6onz - 8onz) ikutkan normal kalau dah gap 2 jam untuk 2onz setengah tiap kali baby awak menyusu, baby takkan muntah banyak. macam baby saya sebulan dia minum paling banyak 3/4 onz, tak muntah, melainkan kadang dia demand nak minum sampai 5onz baru dia muntah sebab over limit. pantau and try bagi susu badan guna botol untuk tengok berapa onz yang dapat. it’s ok susu badan sikit pun, cuba pump tengok berapa banyak susu awak, and bagi dekat baby untuk tengok penerimaan dia sama ada muntah atau tak. sebab susu fm ni dia more pekat dari susu badan mak. boleh jadi anak awak susah nak addapt susu yang pekat macam susu fm. boleh jadi juga rasa susu tu sendiri, or boleh jadi juga susu tu tak sesuai. kalau still muntah je refer doc tanya macam mana. kot perlu tukar susu ke.

6mo trước

Allah, rajin nye sis explain. Terima kasih sngt2 ye.

Sorry* anak sy mnum dupro jadi muntah tk sempat burp dia keluar balik dh. Mnum lactogen jadi tk selesa lps isap dia jdi mcm resah. Pstu sy try tukar s26 mnum s26 anak jadi naik bintik mcm nk ruam sy stop terus ok pstu bru sy try dutch baby alhamdulillah ok tpi ade jgk bnyi kahak tahap normal lagi la.

kalau nurse tmpt saya die kata kalau jeluak tu normal sbb baby nk membesar tp kalau muntah (keluar tersembur n kuantiti bnyk) tu xnormal n kene cek lg2 kalau muntah lebih dr sekali sehari.

Boleh tahu awk bagi susu formula ape kt anak? Sbb anak sy minum lactogen jadi muntah mcm tu lps mnum. Sy pun campur jgk susu badan sy tk byk. Ank sy mmg byk mnum formula dri isap susu badan

6mo trước

Sy bgi dupro, awal2 hritu bagi dutchbaby tpi bila baby muntah pekat mcm kahak.

Tak normal. Awak burpkan dia tak? Muntah kalau kerap kena bawa baby jumpa doctor takut ada jangkitan kuman. Ni nurse yg pesan kt saya

6mo trước

Kdg sblum burpkn, dia dh muntah

normal...baby saya pon mcm tu..

Boleh try enfalac a+ gentlease

susu formula berapa oz setiap sesi?

6mo trước

2oz setengah setiap 2jam

bagi susu badan dia muntah tak?

6mo trước

Susu bdn tak muntah sbb kuantiti susu siket sngt. Klau sy pump 1oz pon tk smpai