minum air sewaktu pantang

Kenapa tak boleh minum air banyak masa pantang ?? . Dah lah haus sangat musim panas dengan susu anak lagi?

40 Các câu trả lời

sebenarnye boleh je,kalau rasa elok ntuk susu badan ok lah tu,tpi klau bab bawah tu memang akan kembang lah,ade 2 je ,sama ade minum bnyk elok ntuk susu tpi bgi diri kita pulak pepek kembang😂

10mo trước

Sy biasa masa pantang minum. Jgk air..tapi takde la bebotol2.. Camtu sekali teguk.. Sy biasa minum masa rasa dahaga je.. Minum pon dgn kadar sdikit2.. Takde la terus minum 1 cawan terus camtu.. Minum pon air panas kosong. Boleh je minum tu takde la sampai takleh minum terus.. Tapi bia minum berulang2 dgn kadar sdikit..lagi bgus klau minum air kosong panas. Lancarkan peredaran darah.klau pantang sy la

Minum je sis. Kang dah dehyrate badan tu tiba. Pengsan pulak. Dah jadi masalah. Sekarang musim panas semua. Cuma jangan minum air sejuk je sebab rahim tengah kembang. Banyak kan minum air suam

Pd sy la... org dlu xbg mnum air bnyk2 sbb nk bg luka bwh tu cpt baik..dlu2 kn xdak nk jahit2 ni.. So ble mnum air bnyk2 takut kerap kencing n luka lmbt baik.. Ade sbb bkn ska2 kot.. 😁

Sy masa pantang 1kotak besar air mineral sy beli tiap kali rasa haus minum sebotol2 besar tuh 1go x kira siang or mlm sbb bby susu badan mmg kta akan rsa cpt lapar dan dahaga. 😉

Penah baca artical sorang doctor.. Katanya air mineral penting minum masa pantang untuk hydration.. Orang kite je tak bagi minum air mineral bnyk masa pantang sebab mitos.

Sy minum ja.. Tmbh pula musim panas.. Bhya air kurang dlm bdn.. Urat kembang xda kena mgena dgn air kita minum.. Ayt mak2 kita selalu bgtau supaya xleh minum air byk😅

Mase berpantang kena minum bnyk air doc dgn nurse pon ckp camtu lg2 kita susu kn baby,sya minum air 2liter lbh tuk banyk kn susu badan lg best kta tk sembelit

RS tu mitos je sis..amalan berpantang Tak semua sesuai dengan Kita..ikan gelama kering pun xelok..makan makanan fresh n pastikan air ckup untuk bf baby

Ms pntang ari tu sy minum je air.mak sy yg jaga sy.dia ckp minum je kalau haus.susu bdn pun meriah sbb bdn cukup air.xde masalah pun sbnrnye.

Minum je sis, mak saya pon mcm tu jugak. Mcm mana x nk minum dgn cuaca skrg lagi. Saya minum sahaja nnt kena stroke haba ke x masal je.