Ingin tunjuk ajar?

Kenapa dah 18 weeks tapi masih belom rasa ape ape lagi...And ramai cakap saya macam tak pregnant. Bile check up baby okey je membesar dengan baik.Sekarang kerap sakit pinggang n susah untuk tidur waktu mlam? sebab ni anak sulong.#ingintahu #firstbaby #firstmom #bantusharing

13 Các câu trả lời

mmg bby bump tak muncul lgi tpi sis nk msok 20minggu and bby dh nk ckup sifat.. mmg blom besar lgi tpi lps msok trimester 3 dgn selera mkn yg kuat, Insyaallah, perut membesar dgn cpt.. dont worry, yg penting bby sihat, mama pun sihat..sye tgok video org putih preggy perut YaAllah besar giler, smpai mama sye perut kecik, sedar2 dh beranak adik bongsu sye, 3.15kg.. sye mind blown..perut mama sye tggal lemak je..😂😂

kalau tubuh halua kurus,xnmpk sgt sis. sy pregnant yg ke 2 dh ni. sama je bulat perut mcm org buncit je. lama2 masuk 30 week,nmpk comel je bulat kt situ. bdan pon xkembang. mulut² org dok ckp, alaa keciknyaa. mna blh tutup. kita diam senyum dh le. sekali keluar baby 3.11kg jgk. org yg perut besar,baby 2.8 je

Sy 20w. perut kecik mmg org tak nmpk sampai suruh Sy scan baby ok ke tak. Sy dh scan semua ok je. maybe Sy jnis halus orgnya. so perut pn tk nmpk..masa 18w Sy dh rasa baby dh gerak sis. Sy pn ank sulung. Cuba sis duduk diam2. or baring ngiring Kiri. mgkin dpt rasa gerakan

Pedulikan org cakap apa sis as long kita tau baby okay. Selalu nya first baby lambat sikit rasa baby gerak, bgantung dgn badan masing2 jugak hehe. Kalau part tidur tu mengiring ke kiri better, boleh baca artikel ada bgi tau kbaikannya🤗

Sy 18 minggu dh rs ada ombak2. Mungkin lambat sikit atau cuba rs masa subuh2. Tak semua sama tu puan. sy skrg dah masuk 22 minggu lagi aktif🥰 Normal tu puan. Jangan risau k

anak sulung memang normal macam tu.. asalkan anak dalam perut sihat dah cukup. saya perut 8 bulan lebih tapi masih okay tak besar.. tapi bila cek baby semua okay. sihat

jangan stress2 sis..kalau dah scan dgn doc kata baby sihat je, so takde Pape perlu difikirkan kata2 org lain tu.. InshaAllah okay je tu👍🏻

sis cuba belajar posisi tidur yg betul utk ibu hamil & mula buat senaman ringan utk kehamilan. dkt youtube ada byk video tu. cari yg dari physiotherapy center punya

Saya pun sama sis. Takda rasa apa-apa lagi. Kadang tu risau juga 😅. Tapi bila baca komen ibu-ibu kat posting sis ni lega sikit rasa 🥹

2y trước

risaukan kekadang² ...bkn mintak tapi pikiran tu je pikir mcm²...sy baru 6 minggu 6 hari xde apa² cm biasa je...moga berterusanlah 🥰

Saya pun gitu. Tapi nanti bila dah masuk 3rd trimester, perut membesar.