alahan masa 2nd trimester

kenapa alahan masih tak hilang lagi. dah masuk 2nd trimester masih alahan muntah, mual, kaki kejang, pening kepala sampai tak boleh tidur😭#firstmom #pleasehelp

14 Các câu trả lời

Saya alahan dari 5w sampai sehari sebelum bersalin. Lain orang lain pengalaman. Tapi Allah permudahkan utk bersalin tanpa rasa sakit. Saya tak ada tips. Tapi elakkan sesuatu yg kita tak boleh tahan. Macam sy. Takboleh bau masakkan, bau barang basah. Memang akan muntah. Kaki cramp tu, mase baring cuba tinggikan kaki (letak bantal tinggi siket kat kaki). Kepala sakit - sy letak koyok je yg mampu. Btw enjoy ur preggy journey. Lepas bersalin. Nanti rindu😂 semoga dipermudahkan segala urusan❤️

Lain org lain alahan sis, mcm sy alahan sy mual nk muntah mse 3rd trim husb ckp nk beranak da plk bru nk alahan cm awal2.. pdhal awal2 sy msalah utk plih makanan je nk makanan pedas n nk tido jee keje. yg lain xde.. skang sy sllu kena krem n mual hehe.. so tuk pastikan sy xmuntah ke ap sy akan makan cepat2 dan mnum jus air kosong dan buah

Saya dah trimester 3 ni pon alahan still ada cuma tak seteruk masa trim 1&2 .. kalau teruk sngt alahan awak prgi hospitap ye .. tapi normal je kalau still ada alahan .. ade yg smpai bersalin alahan tak hilang ,, lain2 journey .. be strong okay

Usually 16-20 weeks alahan akan mula subside. Bersabar ye sis, saya faham amat, tak tahan dah menghadapi alahan ni mcm takde penghujung, tapi semuanya akan baik tidak lama lagi

Sama lah kita sis. Saya sampai kena warded 3 hari 2 malam sebab air dalam badan kurang and ada kencing kotor. Dah drip baru ok. Kalau teruk sangat refer doktor sis.

sama mcm saya skrg dah 16 weeks dah tapi masih loya and nak muntah pastu takde selera makan. kadang risau sgt kak baby sebabbb kurang makan. 😭😭

hai mommy. setiap pregnancy berbeza pengalaman. ada yang alahan for the whole 9 month and ada yg tk pernah rasa alahan langsung. be strong okay mommy

saya yang da masuk Trimster ketiga pon masih ada.. Pening bau2 tumis.. Tekak rasa nak loya ja..

sye dri awal smpai la 6bln ..7bln ni dah ok xad alahan..nk bt mcm mne..kne hdap jelah

sy alahan sampai hr bersalin hahahha. tabah ye sis. lain org lain situasi nye