39w 5d

Keluar darah dah 4hari..pergi hospital, jalan xbukak lagi. Nurse dh bebel, katanya kene pergi cek klinik dulu kecuali pecah ketuban. Saya ni panik anak sulung, lagipun nurse dekat kk pesan suh pergi hspital terus kalau turun tanda. So doc bagi balik rumah. Semalam sakit perut sampai xleh nk tido. Husband pun dh panik, subuh hari ajk pergi hospital terus. Kene bebel lagi sbb dtg hospital, pdhal dia dh pesan aritu jgn dtg kecuali pecah ketuban. Cek bukaan, baru 1cm. Aduiyaii.. So boleh balik.. Kata nurse, tu just contraction palsu je. Tapi contraction palsu pun blh tahan sakit dia. Dekat 10minit sekali perut mengeras + sakit. Siap ckp kita lembik sbb xleh nk thn sakit pdhal bukaan bru 1cm. Dh tu nk buat mcm mana, mmg sakit. Hahaha.. doakan sy ibu2 sekalian. Semoga urusan bersalin kita dipermudahkan... Xsabar nk tgk baby ?

63 Các câu trả lời

Nasib kita sama. Tapi saya suspect leaking dengan contraction kuat. Kena warded satu hari. Check bukaan baru 1cm. Doktor suruh balik rumah tunggu turun tanda ketuban pecah atau tunggu due date.

Ehhhh nurse mana tu yg cakap mcm tu. Bagi cili sikit mulut dia. Nurse tp mcm bukan nurse pulak bila kata mcm tu. Geram pulak aku. Ni kalau sy kena cmni dh lama dia kena maki. Hahah

Kasi tampo nurse tu 😑 buat je la keje dia. Ingat kita tau ke bila nak beranak. Da kalo sakit pergi la hospital. Kang pergi lambat2 jadi pape d org nak tanggung ke

hospital mne tu...klu sy hsptal teluk intan cek bukaan bru 1cm dh kena tahan wad jgk...sy pn skit senggugut dgn perut mengeras jgk je..xad air ketuban pecah pun...

Wahhh grng bbnor nurse.. Sy xpnh lg kne.. Skit prut 2x suami trus bwa p hosp.. Check2 4cm buka trus msk blik bsalin.. 6 jam lpas 2 bru bsalin..

Kalau sakit yg konsisten tu baru tnda nk bsalin sis...contohnya dlm 5mnit awk akn sakit dlm 3x...waktu tu elok segera ke hospital dah....

sama mcm akk saya,pegi selayang,bru bukak 1cm nurse tk layan,pergi ppum terus kene tahan wad,sampai lah brsalin,mungkin sbb dah penuh kot

Pelik plak hospital tu, nurse selalu pesan ada darah sikit pun dh kena g hospital, semoga dipermudahkan yer sis bersalin.

Ehh.. selalunya kalau dah sakit memang patutnya terus ke hospital, nurse kat kk pon akan pesan macam tu

Nasib baik kalau kt klang dr situ kata kalau ada tanda ke apa terus kena tahan. Dr kt situ semua baik