39w 5d

Keluar darah dah 4hari..pergi hospital, jalan xbukak lagi. Nurse dh bebel, katanya kene pergi cek klinik dulu kecuali pecah ketuban. Saya ni panik anak sulung, lagipun nurse dekat kk pesan suh pergi hspital terus kalau turun tanda. So doc bagi balik rumah. Semalam sakit perut sampai xleh nk tido. Husband pun dh panik, subuh hari ajk pergi hospital terus. Kene bebel lagi sbb dtg hospital, pdhal dia dh pesan aritu jgn dtg kecuali pecah ketuban. Cek bukaan, baru 1cm. Aduiyaii.. So boleh balik.. Kata nurse, tu just contraction palsu je. Tapi contraction palsu pun blh tahan sakit dia. Dekat 10minit sekali perut mengeras + sakit. Siap ckp kita lembik sbb xleh nk thn sakit pdhal bukaan bru 1cm. Dh tu nk buat mcm mana, mmg sakit. Hahaha.. doakan sy ibu2 sekalian. Semoga urusan bersalin kita dipermudahkan... Xsabar nk tgk baby ?

63 Các câu trả lời

Anak sulong selalunya lambat sikit bukaan jalan..kena bnyak berjalan bru cepat buka jalan bersalin...

Sy haritu pun mula2 skit 10 mnit skli.. Pegi cek langsung xde bukaan..nasib nurse2 tu xmrh2

Sy penah Kena, Dia suruh blik.. Darah penuh satu pad bru dtg.. Time tu baru bukan 3cm..

Semoga dipermudahkan urusan awak. Mudah mudahan saya tak jumpa nurse yg kerek mcm tu.

Eh trok btoi nurs tu... hosptl mne tu sis.. layn la elok2. Ingt stres dia ja ka...

Pelik2 je nurse tu. dh smpai masa dh kn. Ade pulak ckp cmgtu. Klo sy la dh lwn dh

klu sni dh kuar darah nurse suruh trus dtg spital , lain plk kk situ🤔

semoga dpermudahkan urusan sis . dugaan jumpa nurse mcm tu sabar yee

semoge dprmudahkn segala urusan dan mudah utk bersalin nanti aamiin

Awak Cuba jalan2...kalau sakit awak tarik nafas..Cuba jalan itik..