kelahiran 36

Kelahiran 36 minggu blh x

55 Các câu trả lời

sy bersalin ank pertama 36mngu 2hari sbb air ketuban dh pecah berat baby 2.49kg bersalin normal takada kena tahan wad sbb lps baby berak trus blh klur...tp ank kena kuning sbb tak bgi susu dgn kerap 😂😂 #firstbaby ....alhamdulillah ank sihat skrg dh 3tahun lebih

3y trước

sama lah sy mase pregnant ank sulong aritu 36w2d sbb air ktuban pecah jgk..berat 2.55kg jew..

Saya 3 orang anak bersalin semua sebelum 38weeks. Kalini prgnant anak ke 4 sekarang da 36weeks. Taktahu lah kalini bersalin sebelum 38weeks jugak atau tak. Yang 1st ketuban pecah, 2nd sakit contraction tapi esok nya baru bersalin, yang 3rd kul 4 pagi sakit contraction kul 8 pagi pegi hospital, kul 10pagi bersalin 😂. Yamg ke 4 niy skrg saya da start sakit sikit2, kaki pun da lenguh nak berjalan, niy pun asyik ulang alik toilet sebab membuang je 😣

sya ank pertama 38week 4day...sbb air ketuban pecah... baby masuk icu sbb kena jangkitan kuman dekat paru2...bersalin czer... alhamdulillah skrg ank sdah 7thun...skrg mngndung ank ke2 35week 3day..perut dah mula mngeras tdi subuh sakit mcm nak berak ja... doa kan smoga sya bersalin normal...

2y trước

Amin Semoga di permudahkan..

jika paru2 baby dah matang boleh je. saya pun bersalin 36w6d. baby 3.32kg.

2y trước

boleh je sis

baby blom ag matang fully dear.. that's what my nurse told me. Tapi kalau baby nak keluar sdah pda minggu 36 why not.. hehhe.. yg penting baby ok and sihat after birth.. mcm saya ni dah 39 weeks blom lgi brsalin.. worried jgk lh

pernah tak ibu² ada pengalaman dmmpi baby boy mmpi scan dapat baby boy.. keluar nnti dpat baby girl ke.. hati kuat ckp baby girl...btol ke.. orng kata biasa mmpi tu trbalik

9mo trước

mcm sy plk mmpi bsalin bby girl...suami pn mmpi bsalin bby girl..kluar2 mmg bby girl🤣

Sy bsalin 36 minggu induce sbab kurang air ketuban. Branak norml, baby 2.3kg

2y trước

dengar cucuk di bahagian punggung betul ke sis..kalau induce tu..

Ikut nasihat doc. Kalau baby prem doc akan cucuk ubat matangkan paru2 sebelum beranak. Don't worry. They know what to do.

Klau da dia nk kluar nk buat mcm mna 😂.. lbh cntik 37weeks.. apa pon declaretion prem ni tgk keadaan baby jugak.. mcm ank slung dlu dia kluar 35weeks 5days.. berat bdn dia 2.66kg.. doktr kata dia ok and bukan prem…tp tula kuning dia lama sgt mgkin fktor darah O bpk dia and darah dia tk sama dgn sy..

Sy 36w 4d sbb air ketubn dah pecah.... Tp alhamdulillah bby brt ok 2.6kg..alhamdulillah kuning 2minggu je

3y trước

Mariah bersalin dkt hospital mana