i have a questions, is that normal if pregnant mommy feel numb at fingers

Kebas kebas di jari jari tangan

39 Các câu trả lời

Menurut mami sia la, Iya normal d hujung kehamilan.. dn nurse sia pula ckp ianya sebab baby serap kalsium dari si ibu.. jadi dia blg mau kasi kurang tu rasa kebas adalah makan makanan yg kaya kalsium.. dn cara sy pula utk ekstra kurang kan rsa kebas tu adalah dgn exercise..

5y trước

Kaki bengkak ..sy now 36week5day.. Jari kiri kebas..tngn kanan 1tngn sakit .xleh tido

Sy wktu anak first dri mgandung 7 bulan smpai hbis pntang jari kebas dan sakit terutama d ibu jari. Skrg tgh mgandung anak ke2 28weeks, xda masalah kebas jari tpi ada masalah ngilu2 betis sebelah kanan saja.

Btoi...sy dh 15 week dok rsa kebas2 jari...kdg nk tdo mlm kna mengurut dlu..kalau x rsa kebas ja...kalau ia normal alhmdulillah...tkut jgak kait penyakit apa2...😅😅😅

Saya kebas semua tangan & kaki. Especially tangan Kanan, everyday kna picit2 sikit. Makan nasi, halfwayy kna stop😆. Lenguh tangan weyyy.

Saya baru tanya doc smlm. Doc kata normal. Urat urat tgh berkembang. Nanti akan hilang sendiri. Doc kata kena banyak buat pergerakan.

Carpal tunnel syndrome... doc kata sementara je, sy pakai wrist brace carpal tunnel tuk support tgn. Doc yg suggest beli.

Sy pun selalu bangun tido rasa kebas jari n kaki smua..risau tkot salah tidur ke apa..tp rasa tido mcm biasa je..😅

Hari tu nurse kk bgtau kalau ada rasa kebas tangan kena mkn obimin. Awak kekurangan zat tu.

Sama la .. sy siap bengkak kaki .. tngn pn sama .. smpai nk mngemas lbih sikit tk bole

Normal... Dri preggy ank first smpai laa skrg, preggy no 3 pun stil cmtu.. 😂