Boleh x tumis dgn minyak masak je bubur ank

Kbnykkn tgk org letak vco/ghee/unsalted butter utk bubur 7bulan. Boleh x letak minyak masak yg ada dkt rumah je? Atau x d recommend guna tu? & ok ke stiap hari letak minyak dlm meal ank? Sbb sy bca ada yg x letak minyak lgsg cuma klu ikut buku ank letak, atau ada kesan lain ke dri pnglaman ibu2? #firstmom #SeriusTanya #ingintahu

7 Các câu trả lời

minyak sawit kan guna bukan vegetable oil mcm corn oil? takde masalah pun as long minyak tu sesuai utk menumis, kalau guna olive oil baca label elok2 bkn semua olive oil utk menumis. contoh mcm evoo tu utk letak direct kat makanan yg dah siap masak

ya, boleh je letak minyak masak. boleh baca di posting ni: https://www.facebook.com/share/p/P5yoqK2BvQStZqAn/?mibextid=xfxF2i

4d trước

TQ sis

boleh je tak ada masalah , lgpun minyak masak sedia ada kita pakai tu pun lagi elok berkhasiat

untk both anak2 sye, bubur mmg sye xguna minyak langsung. minyak sye guna untk goreng2 je.

Boleh sis. Yg ikut pd kemampuan kita sis. Jgn letak minyak yg bekas kita buat goreng ikan ayam sudah.

klu sy tumis, pkai minyak biasa je. tp xde la byk

utk menumis sy guna je sikit. bgi naik bau.