wean off breast feeding

Kawan2 disini boleh share cara berkesan untuk wean off... anak saya lelaki dh 2 tahun 7 bulan.. kalau boleh xnk sapu apa2 dekat nipple bg dia trauma.. kesian...

2 Các câu trả lời

Anak 1st sy, sy ajar guna cawan ada straw.. Tp mula2 tu susah jugak bila malam2 tu.. Sy letak kopi, letak asam jawa, letak sirap.. Tp asam jawa yg berkesan.. Anak no 2 pulak sy janji belikan hadiah.. Beli hadiah, tunjuk kat die.. Kalau dh xminum susu mami, baru mami bagi.. Alhamdulillah mmg senang sungguh.. Dpt hadiah idaman die, terus benti bf. Tp die dok usap2 pegang2 picit2 jugakla.. Hihi...

Bgtau die ckp adik dh besar. Keep ulang2.

5y trước

Mmg ada minum susu formula..