Cerita saya #ceritasayapart2

Kawan syaa yg boleh nmpk 👻 skrg 3 anak Kawan sy yg gaya ala2 diva trknal ,skrg 4 anak Kawan sy yg paling malu2 kucing, 1 anak Kawan sy yg hbat masak2, 1 anak mgkin ada suda tmbh anak Ramai lagi Tapi satu2nya yg prtma tdi.. Mcmna lah dia bole atasi tu suma.. Mksd sy sblm ni dia asyik meluah masalah psl deria sixth sense dia. But.... woww.. How could she kawal semua tu? Mesti byk susah pyh dia alami kn.. Yaa ada suami tapi pjj pula dia dgn somi. Nahh.. Yg masa tu sy blum terbuka minda psl hal wanita ni.. N masa tu yg sy blum terbuka minda, dorang suda jadi wanita dewasa.. terlebih dahulu.. Rasanya amazed dgn journey dorg.. Alhamdulillah sy skrg yg sdg alami benda yg dorang alami, sy mmberanikan diri meminta panduan dari dorang.. Happy sbnrnya sbb baru sy terdedah n syukur sempat sy dpt peluang berkongsi ilmu dgn dorang.. Dorang pun mula2 awkward tapi mesti dorang x sangka yg sy yg approach dorang dahulu. Demi ilmu semua ni sy x lokek bertnya.. Sbb bila sy tahu, baru sy sedar betapa bestnya menjadi ibu dan bestnya belajar psl mendidik anak menjaga baby menjaga kehamilan.. rasa mcm addicted pun ada.. Sy mengaku lepas sy tau semua ni, dari awal smpai skrg, awkward sy hilang.. sy x rasa pelik kalau mahu bertanya.. Mesti dorang terkejut kn haha.. sbb sy x lupa kn dorang gara2 dorang dah ada khidupan baru. Dulu tu sbb sy x terbuka minda. N masih blum cukup pngtahuan. Sgt2 mcm budak2. Rasa pelik semua ada. Jaga budak kecil pun sangat x reti. Boleh garu2 kepala sy.. takut dgn budak dan kdg x suka dgn budak. Kdg rasa diri sy ni sndiri adalah budak. Jadi x boleh ngam dgn budak2.. Kdg2 saja sy suka main dgn budak tu pun tgk budak tu hormat n baik dgn sy ka tidak. Kalau telampau berani, mmg sy buang muka and x gembira.. rasa mcm apa ni? Sempat blank otak. Hahaha.. Skrg ni, sy happy bila bcerita psl baby ka kehamilan and semua lah psl mencorakkan anak ni.. Kwn2 ku, kamu bertuah.. Tapi sy yg malang betul masa tu.. Kalau saya terus mcm katak d bawah tempurung, mmg situ2 saja lh yg sy tahu. Alhamdulillah.. Berkat nikah, terus dari 0 sampai tahu mcm2 ilmu rumahtangga n parents things.. Haha.. K la tu saja. Tq baca😊

1 Trả lời

xapa mnusia beljr melalui proses kehidupn yg berbeza...ada yg CPT,ada yg lMbT...enjoy your life😎