100plus

kat sini sape penah minum air 100plus time awal kehamilan, tengah hari tadi saya terminum tapi takde la minum sampai satu botol tetiba petang tu perut ni rasa lain macam sampai ke pinggang tapi sekarang dah ok.. ada sesiapa penah cuba, elok tak eh.. ibu mengandung minum

17 Các câu trả lời

sy dlu smua takut bila nk mkn/minum.sbb takut effect kt baby jd cacat/sakit..sy mkn mknan y yakin je..sbb sy tkut baby sakit nanti sy susah bru first preggy pglman xde..kalau jd ap2 dkt baby kita akan sgt rasa bersalah..pemakanan kita akn bg effect kt baby..so tahan la u 9 bulan 10 hari tu..baby sy kluar sihat tp ad gbs kene warded on antibiotic 5 hari,gbs ni masalah keputihan sdangkan semasa mngandung sy xde lgsung msalah keputihan y teruk,sekali klua result positif gbs..tgk ank pakai wayar manangis la kita,bygkan bdn baby y kcik tu kne wayar,ank sy lahir 2.4 kcik je.nasib baik smua ok..kuning pn x tinggi.

Say time awl kehamilan Ritu sy minum je air 100plus..okey je. Sy taye doktor pon doktor Kate bole minum..sy minum sebb sy alahan teruk..tkde tenage lgsung..bile minum 100plus Bru rase bertenage skit..awk try tanye doktor la..

Sye rituh demam lpas blek kmpg raya, sye mnum 100+ sbb bdan sakit2 n lemah sgt.. pening kpala, selesema.. lpas mnum lega, demam ok.. tp sye mnum yg xbergas.. ☺️☺️

Cuba baca apa kandungan 100plus? Tu semua garam bahan kimia... Sape pernah belajar subhek kimia..dia akan tahu.. Jadi fikir2kan la..

Sy awal trimester dlu kena demam selsema .. sy mnum je air 100pluss .. 😂 nasib baby okk.. je hihi 1st preggy sy pun tak tahu sngt

Jgn lh minum sis.. minum ape2 minuman yg ade gas tdak bagus untuk kesihatan kita dan baby dlm.kndungan kta.

Boleh minum sis , jangan banyak .. Doctor bagi minum 100 plus kalau air kencing kotor masa mengadung

sya pom suka minum air 100plus.. x thu plak dia x okay.. skrg dh 23mggu.. nsib baby x der apa2...

Boleh tapi dr pesan jangan minum yg bergas..tapi kalau rasa x selesa perut tu, x yah minum lah..

Sy baca dlm buku pink tu, xdigalakkan minum air bergas.. Sbb boleh menyebabkan hb turun