Darah nifas

Kat sini mostly darah nifas berapa lama ye? Sy dah hari ke20 darah masih banyak. Normal ke? Sebab baca pengalaman org katanya minggu pertama je darah banyak. Boleh share ibu2 punya tempoh darah nifas? #firstmom

6 Các câu trả lời

Saya czer darah tak banyak sgt. Puan berurut tak? Saya cadangkan puan kerap tuam atau tungku bahagian perut, kaki lancarkan darah keluar. Guna bantal panas tu je pun ok.

nifas max 60hari. sye hari ke 50 baru btul2 stop. 2mnggu pertama tu mcm period. lpstu dia stop smnggu, lpstu dtg balik. on off smpailah hari ke 50 bru btul2 kering.

hr tu sy smpai 60 hari, risau jugak tp lpas 60 hr tu alhamdulillah berenti 😀

sy 13hari je darah banyak pastu on off tp taklah bnyk paling flek² je

35hri, hari ke7 dah pakai pad biasa, hari ke 20 panty liner

Saya 60hari sis