Perut gatal

Kandungan saya 4 minggu. Kenapa tiba tiba perut saya gatal ye? Rasa merenyam macamtu. Boleh saya letak minyak panas tak? #1stimemom #advicepls #pregnancy #ingintahu

1 Trả lời

Jangaaan! 😬😬😬 Gatal tu jangan digaru, jngn diletakkan minyak panas. Usap2 manja dgn lotion strech mark, minyak kelapa dara atau minyak zaitun. Normal kulit gatal kawasan perut dan bahagian badan lain sbb hormon dan boleh membuatkan kulit kita kering. Kekalkan kelembapan kulit dgn minum air kosong secukupnya dan guna lotion/ minyak yg saya sebut td.

2y trước

🌻