Posisi Tidur

Kandungan dah masuk 10 week, bila posisi tidur tak kena mesti rasa dah tak selesa skrg ni , ada tak mcm sy ? Normal ke mcm tu ?

19 Các câu trả lời

Same dgn saya.. Smpai risau husband sebelah terjaga, kesian at dye plak.. Walaupon bantal dh menggunung.. Hehe.. Last2 sy bgun tido depan tv.. Tido sorg2 pastu berkepak laa satu tilam tu sorg.. Pastu bru blh tido.. Kene cari posisi tido yg sis selesa dlm satu tilam.. Andai kate tengah2.. Terpaksa laa tido sorg.. Hehehe

Saya pun dulu rasa macam tu sis. Normal. Somebody in growing inside our stomach, so mmg perut n bahagian tgh bdn x selesa. Nnt perut dh besar lg extreme rasa dia. Sbb bdn n tulang pelvic tgh adjust dgn tumbesaran baby. 😊

5y trước

Most welcome. Moga Allah beri kekuatan dan ringankan kesakitan 🌸

Normal sis.saya Masa 4 bulan saya tdo meniarap.masa tu prut masih kempis walaupun dh 4 bulan.memang xleh tdo posisi lain.tambahan alahan truk Masa tu.skrg dh 8 bulan,tdo mengiring lagi selesa

Eh sama kita sis. Dah 10weeks nie tdo makin kerap bangun sbb sakit belakang. Dengan bangun pegi kencing je. Sebaik husband jenis bom kat sebelah pun takkan dengar.

Normal macam sy skrg kejap ke kanan kejap ke kiri..terpaksa la buat balik2 smpi tetidur smpi laki pun sy xsuru dekat takut dia pula terjaga dari tidur 🤣🤣🤣

Doc ckp better tido sebelah kiri, kalau kanan dia akan himpit pundi kencing and sebagainya, so saya mmg dr awal tido belah kiri smpai skrg 26weeks😄

sy skung 12wek++... tdo kjp kiri kjp knn kjp tlntg...huhu..skit blkng kena ampu byk bntl...kite pusing2 org sblh helokkk je bkrohhhh....adehhhh

Normal cuba awak tidur mengiring belah kiri...😇 kita pun tak selesa dulu sampai mintak tolongg suami usapkan perut jee sampai kita tertidur 😂

Sama! Huhu.. Kdg ke knn, kdg kiri, kdg telentang 😅 suami pn asyik trsedar je sbb bnyk buat pergerkn.. Pinggang rasa sakit2 juga

Normal sis. Saya pun macam tu. Selesa tidur mengiring sebelah kiri je.