25 weeks pregnancy

Kandungan dah 25 weeks, dah boleh scan jantina ke ? em kalau scan swasta, mahal tak? nak gi dgn suami sebelum kami pjj 😌 #firstbaby #1stimemom

104 Các câu trả lời

Boleh g details scan terus, terus dr cekkan jantina dlm masa yg sama boleh detect apa2 abnormalities pada baby. Kalau tmpt saya, rm130 saja details scan. Saya g klinik dr asmah, x sure tmpt puan ada tak cawangan klinik tu, kalau kami belah utara klinik tu byk cawangan n mmg popular utk scan baby. Ada setengah klinik dia terima smpai 26minggu shj utk details scan so pn g cepat2 ye

2y trước

try search Sono clinic..bnyak tmpat ada sono ni..sy pernah pg dapat promo 90++ je details + 4d

sy buat detail scan masa 21minggu. nampak jantina baby. dalam RM200 bayar. investment untuk baby sendiri. lagipun detail scan dia akan cek menyeluruh kondisi baby termasuk organ dalaman dia. so berbaloi klu byr mahal pun😁

4d trước

dekat klinik mana awak?

Sis duduk area mana? Kalau area kl, try pergi Klinik Myfamily by Sonoworld Ampang. Harga sangat berbaloi. Saya buat detailed scan masa 22w RM150 dapat cd, report n gambar semua. Kalau nak buat 3d/4d/5d harganya RM180 je ☺️ Nanti saya nak repeat lg dekat situ untuk scan 3d. Tu klinik antara termurah yg saya survey. Artis pun banyak ke sana.

Baru tanya tanya doc..doc kata sebaiknya 28week-32week. Sbb masa tu jelas dan mmg perfect time nk tgok jantina dan muka. Tp kalau sis excited boleh je try.. sblum gi tu try makan aiskrim@coklat kasi baby aktif sikit..lepas tu minum air masak yg sejuk sikit. Kene tahan kencing supaya kantung nampak comei, nampak penuh..

Saya buat kat sonobee last week , detail scan rm78 . Boleh tengok kat page facebook sonobee , kat situ ada beberapa cawangan yang boleh pilih . Harga kat sonobee lagi murah dari klinik lain . Harga mula serendah rm18

1mo trước

Sonobee the best. Sonographer diorg scan lg expert.

nasihat saya better pergi 27/28 minggu sebab doktor akan kata takjelas la ape la...baik pergi lambat sikit...saya baru pergi semalam...saya da nampak gender dia tapi doktor pusing cerita...sebab nak next time check lagi and keluar duit lagi😂

Saya buat detail scan & gender scan masa 21w.. Alhamdulillah dah boleh nampak jantina baby girl.. Buat dekat poliklinik Az-Zaara ampang rm90 sahaja

3y trước

Ya me too. Buat tmpt yg sama. Doc dia sgt2 baik. And hrga pon sangat murah dan berbaloi

Dh bleh sis.. Sy 23mggu smlm bru pegi.. Alhmdulillh boyyy.. Huhu.. Tp tngok jgk ats bby bgi krjsma k x.. Tkot dy kepit je.. Sis pegi la scan.. Kne survey dlu bru jmpa yg brpatutan.. Sy survey klinik dlm fb..

blh dh sis... sblm scan mnm air oren... dan kalau rsa nk buang air kecil jgn buang lg shngga dh slesai scan insyaallah nmpk ataupn mkn aiskrim vanila... saya hrtu buat mcmto Alhamdulillah nmpk

boleh dh dear.. sy pergi swsta je.. rm60 dkt Ls family ..buat detail scan terus cek seluruh body baby🤭dkter akan terangkn stu2 ukur kepala bunyi jntung..air ketuban dll ..last skli bru cek jantina😍