baby gerak

kandungan berapa minggu ye dpt rasa baby gerak..n rasa dia mcm mne..hehehhe

82 Các câu trả lời

sy week 17.. gerak denyut2 hehehe.. mula2 confused.. apekah?? 🤣🤣 tp bila letak tangan then rasa denyutan tu baru tahu.. dah boleh feel gerakan baby.. first ingtkan perut bergempa sebab lapar.. now week 21 makin terasa dah pergerakan tu dan makin kerap dah kick mama kat perut.. tunduk sikit kick.. tidur posisi dia x suka je non stop kick 😅 baby mcm dah pandai nak communicate.. comel je

Kandungan masuk 5 bulan sy dpt rasa baby gerak. Tak perasan sgt itu gerakan baby sebab cuma rasa ada benda mcm main dlm perut. Tanya dokter rupanya tu rasa baby gerak dalam perut. Hehe. Rasa dia mcm comel je. Nak nak bila dah masuk semester akhir baby masuk 7 bulan ke atas lagi laa seronok tgok perut gerak gerak sambil usap perut cakap dgn baby. Hehehe

Sy strt RSa dlm 14-15 mgu.. Mula RSa mcm Ada berudu dlm perut🤣 dh strt 16-17mgu dah rasa ketuk2.. mybe sebb sy kurus or perut nipis.. 4m DH nmpak perut bergerak2 kena ketuk2.. Masa 22w buat detail scan.tgh scan Pon kena tendang scanner tu.skrg 6m dh RSa ombak badai bila dia bgun 😌

Saya baby start gerak 15 minggu tapi smooth je rasa macam angin.. sekarang dah 21 minggu baby sangatlah aktif, bila kita bersembang pun dia ada respond dengan pergerakan dia.. tapi baby aktif pagi dengan malam je.. siang kurang sikit aktifnya.. 1st baby

Saya 26 rasa slow je . 29w br rasa dia betul betul. Kalau dia tendang rasa 'dup' dekat perot. Kalau dia gerak rasa dia tolak perot tu mcm kita letak tangan dekat belon lepas tu tekan lps tu kita nampak gerakan tangan dekat belon tu. Ha mcm tu 😆

Saya masa week 16 gitu rasa tapi slowwww sangat. Macam angin lalu je. Then masuk 20w haaa geli perut la pulak haha. Time 22w memang rasa baby gerak2 kuat sangat. Now 37w+ mak aiii sampai nak terkucil la bila baby kick 😂

5y trước

Lebih kurang sy..now 34 weeks sekali bgerak mcm nk tkencing kdg2..bila malam lg kuat baby bgerak..senget2 prt dibuatnyer 😁😁

Saya 16 week dah rasa sikit2 tapi tak tahu lagi, ingat angin ke kann haha lama2 baru sedar 17 week bergerak je dalam perut, sekarang 20 week memang kuat sngat, enth berzumba baby tu 😁

Sy sejak masuk 14week waktu malam da terasa gerak2 manja..mcm mengeras..lg2 klau baring mengiring... Rasa dia tu sy je rasa..kalau suami letak tngan dia xrasa ape pun... Seronok...

20 minggu saya rasa dia jentik jentik je . 23 minggu rasa dia kick and bergerak . Tapi bila dah masuk minggu ke 28 mmg rasa kuat gila . Dia gerak pun perut kita mcm berombak . Hehe

saya 15 weeks dh rasa.. kekadang rasa dia geli ngilu² sikit😂 skrg dh masuk 20 weeks mkin kuat dia tendang.. active betul dia dlm perut lagi² masa pagi n petang😂