asid folic

kandungan 4 bulan... tpi dktr dh stop bg mkn asid folic.... bila tnya, dktr kata, sbb hb cantik... klu teruskan mkn, takut kepala bby nnt bsar... betul x? sis pernah baca, pengambilan asid folic tu wajib hingga bersalin.

5 Các câu trả lời

Mungkin doc dah bgi ubat lain seperti, zincoper, new obimin, atau iberet. Sbab klau dah mkn vitamin tambh darah jnis ni memang doc xbgi ubat folic acid sbab kandungan dlm ubat tu dah ada folic acid.

4y trước

first dlu dktr bg mkn zincofer... tpi sbb zincofer xblh msuk... asyik muntah je mkn... lps tu dktr tukar kpda ubt yg 3 beradik tu(zat besi, asid folic, vitamin b complex..) mkn slma 3 bulan lbh... lps tu dktr sruh stop ambik ubat asid folic)...

plik jgk ni sis..sa dr mula preggy smpai bsalin mkn folic, baby kuar ok jak..myb sis blh cnfirmkn blik dgn doc knpa stop..

4y trước

sama2 😄

🧐 wuish. First time dengar mcm ni. Cuba puan tukar doctor lain, dgr pendapat dia pula.

4y trước

👏🏼❤️

eh, pliknya. ad dpat ubat lain yg kna mkan hari2 tak?

4y trước

ubt zat besi wrna coklat tu sis

Pelik juga? 🤔