13 Weeks

Kandungan 13 minggu, tapi Ya Allah sakit pinggang dia tak terkata.

65 Các câu trả lời

assalamualaikum sis cuba sis minum susu Dutch lady low fat 2x sehari,pagi dan mlm pastu makan kacang almond tgh hari atau ptg 5@7biji sekali makan tu kacang.sebab sya pun masa mngandung sakit pggang tak boleh tahan lepas sya amalkan Alhamdulillah dah ok skrg baby dah 4 Bulan🥰

3y trước

Saya pon xtau knpe saya suke pulak susu fresh milk dutch lady tu.. Dulu mse mngandong ank ke 3..sye mmg suke kacang.. Bile lahir.. Ank G6PD.. Mgkin sbb keturunan.. Nurse tye.. Mse mngndong suke mkn kacang ke.. Hmmmm.. Kli ni.. Xnk sentuh.. Tkut..

3y trước

setahun sy kacang mmg bagus untk bby.tp Tak bole berlebihan ..apa pun mkn xbole berlebihan.insyallah

Saya tukar tilam terus 😅 Tilam pun dah lama. Sesuai lh untuk beli baru. Org kedai syorkan tilam sabut kelapa (keras) tapi best. Senang bangun tidur drpd tilam empuk. Memang ke kedai tanya tilam yg elok utk back care. 😃

Sy pon same 15 weeks sakit2 pinggang sampai ke pinggul nak duduk salah nak baring salah.. bace comment kat sini baru lah sy dpt info sedikit sebanyak mcm mne nk kurangkan rase sakit . Terime kasih semua☺️

saya tak lalu nak makan .. muntah aje.. semua bnda tak lalu geli belaka..hanya buah saya boleh makan dan susu coklat tak pa ke?

3y trước

sama la Sy..Nak makan pun xboleh..rasa geli je.. bnyak minum air pulak nnti muntah..😭

Saya sakit pinggang ya amat masa 10 weeks and then doc test air kencing - result ada infection.. makan antibiotic for 5 days sampai habis الْحَمْدُ للّهِ berkurang

Hai sis, mungkin boleh amalkan senaman ringan ibu hamil di YouTube utk kurangkan rasa sakit & elakkan beban sakit tertumpu pd bhg tersebut shj pd jangka masa yg lama.

hai mommy2.. sma la sy.. br first pregy.. Allah skit pinggang x blh ckp.. sy pn 13w.. doc x bg sy minum susu.. sbb sy obes pregy.. mkn pn x lalu sy nie..

Ambil magnesium la sis.. Cari magnesium oil.. Badan kita masa mengandung lebih memerlukan magnesium..

2y trước

kalau sakit kepala, boleh sapu kat kepala, sakit peha, sapu kat peha.. kira mana2 tempat yang sis sakit, semua tempat tu boleh 😊

Yup try amik magnesium dn kalsium. Sering mnum susu,mkn pisang dll. Dh 3org anak ni... Sy xpernh rs,dn xmau rs... 😅 Semoga dipermudahkn urusn.