Kongsi cita-cita anda!

Kalaulah satu hari tiba-tiba dapat duit selepuk macam ni💰 Agaknya apa benda first yang anda akan buat ya?💵 Shopping?🛒 Beli hadiah?🎁 Self-rewards?🛍 Jom komen cita-cita dekat bawah ni okay😉 Imagination is FREE tau!😘

Kongsi cita-cita anda!
132 Các câu trả lời

first beli tanah then build satu rumah belakang rumah build satu farm kecik ada ayam,itik dan kambing dan tempat utk tanaman.pastu balance beli rumah utk pelaburan jangka masa panjang meanwhile tlg keluarga then saudara mara pastu tlg anak yatim dan org susah bkn dgn cara bg duit bg skill hidup supaya mereka bole gunakan utk hidup utk tingkatkan taraf hidup keluarga pastu keluarkan zakat pastu bina satu wakaf utk bina rumah mampu milik utk y memerlukan especialy di bndr besar.hanya impian bkn mudah nak tunaikan ianya hampir mustahil dgn status suri rumah sepenuh masa skrg ni....

dulu cita2 klw ada wang lebih nak naik kan mak dan ayah pegi umrah tp xkesampaian mak meniggal umr sy 15 ayah pula meninggal umr sy baru 19 tahun berat tanpa org tua sbb kenangan masih banyak xbole dilupakan tp sy redha saja untuk skrg klw ada duit sy akan buka rumah anak yatim,kedai ,rumah dan ladang ternak untuk penghasilan, sy kehilangan org tua jadi sy tahu rasa ny hati seorg anak yatim

Bayar hutang. Belikn mak dan mak mertua rumah ala2 persekitaran kampung. Nak buka pusat perkhidmatan kucing dan anjing yang berkonsepkan kan alam semula jadi, xda kandang2.. kandang2 khusus yg sakit berjangkit.. tujuan utk melindungi dan adoption, org ramai boleh datang melawat, melihat atau mmbuat adoption. Jauh nya imaginasi.. Angan2 kan free..😁

3y trước

Aminn.. bgus tu. Utk anjing jgk…kesian dkt anjing n kucing liar. Smoga allah murahkan rezeki mereka 🤲🏻

#beli tanah , buat rumah yg selesa untuk ma,abah n adik2 #beli tanah buat rumah untuk kluarga kecilku #bawa ahli keluarga semua g haji , umrah , blajar agama , #g melancong spuas2nya #bantu mereka yg memerlukan , dlm kesusahan #buka pusat anak2 yatim , orang2 tua , gelandangan , ibu2 tanpa suami tanpa bayaran #bantu naik taraf pondok, tahfiz agar lebih selesa

saya akan bantu ibu bapa yang ada anak OKU seperti saya dan membantu orang yang benar2 memerlukan and akhir sekali saya akan ke spa untuk merehatkan diri,dan mencantikkan diri sebab selama nie kita sebagai ibu tak pernah ada masa untuk diri sendiri🤲🤲🤲

membangunkan industri kecil sederhana IKS spt pertanian, penternakan,jahitan,produk makanan homemade...dpt menyediakan pasaran kerja utk org2 kampung spt ibu tunggal, remaja,dan lain2... seterusnya membangunkan ekonomi keluarga dan masyarakat setempat.

Yg pertama selesai kan hutang... Yg kedua tolong adik beradik yg susah... Yg ke3 bersedekah.... Yg ke4 pergi menunaikan haji @ umrah bersama ibu bapa n ibu bapa mentua..... Yg ke5 menolong org2 fakir miskin... Dan org2 yg lebih memerlukan....

Clear all debts, tlg parents mana yg mampu, investment & savings, bantu mana2 golongan yg betul2 susah & tak berkemampuan, travel, bisnes, lastly baru utk personal & family. Banyak sgt impian & cita2. Sejuta pun mcm tak cukup 😂

1-renovate rumah sendiri dan rumah mak 2-bayar zakat dan buat sumbangan dekat pusat tahfiz/anak yatim 3-bawa keluarga serta mak ayah pegi umrah 4-beli tanah 5-upgrade kereta besar 6-bantu adik beradik 7-buat simpanan

bayar hutang, berzakat, buat rumah sendiri, bantu org2 susah, buat sumbangan utk wakaf masjid dan wakaf2 akhirat yg lain x lupa jgak nk buat bisnes utk pusing balik duit tu supaya bole buat saham akhirat lg aamiin3