Scan 2 kali seminggu ??

Kalau scan seminggu 2 kali boleh ka? Sekali kat swasta lepas tu ada appointment kat kk.. Ada scan.. #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom

7 Các câu trả lời

haritu masa kat kk doktor nak scan tp saya bgtau saya da scan kat swasta 3hari lepas. so doktor x scan lg da, doktor kata kene jarak 2mnggu, sbb baru je scan. doktor bg appointment lg 2 mnggu utk scan. saya pernah tanya sonographer boleh ke scan kerap. diorg kata kalau scan ngn sono, diorg pandai la control effect scan tu. saya prefer scan ngn sono berbanding doktor klinik swasta, lebih memuaskan scan dan penerangan dia. kalau ngn doktor swasta, kene tanya baru bgtau 😅😅

2y trước

sonographer tu org yg mahir bab ultrasound. dia bukan doktor, tp dia belajar pasal ultrasound dan ada lesen utk scan. sonographer jugak yg ajar doktor2 utk buat scan. tp sonographer xboleh cerita apa2 penyakit yg dia jmpa dlm scan tu kat pesakit. kalau dia jmpa benda xnormal dlm scan, dia buat report dan rujuk doktor.

Ultrasound takde masalah sis. Scan laa banyak2 kali pun boleh. Saya pun checkup kk & swasta. Kadang tu ada juga scan kat klinik luar bila baby kurang gerak kee apa. Kadang sebulan sampai 3 kali scan 😃 InshaAllah ultrasound takde apa2 kesan pada baby. Cuma ada kesan pada duit laa 😃😃

Ultrasound xde masalah sis. Cuma standby duit je. Cuma bile kite scan terlalu dekat jaraknya, mcm membazir sikit la. Hehe Bile kite scan sebulan sekali, boleh la nmpk beza berat and size baby.

Boleh aje scan byk kali.. saya kena tahan hospital masa 4W, hari2 doc scan dari bawah.. 😊

okey je selagi berduit 😂😂😂

blh ja sis...xdk mslah..

2x sehari ke 2x seminggu?

2y trước

Heheh tejuttttt shaye. Boleh je sis.