perut kecil

kalau perut kecik ni mmg org suka mengata n bandingkan ye?, sepanjang pregnant mesti ckp pasal saiz. padahal berat baby okay ,tapi bila bgtau , mcm tak percaya. takkan nak tunjuk muka baby. tak surprise la nanti.. lepas tuh yg paling terasa family sendiri pun duk mengata . siap tanya misi lagi sbb da 7bulan lebih tapi perut mcm 4bulan . kadang2x fikir positif ,kadang2x negatif sampai stress.

89 Các câu trả lời

abaikan je awk. mengata nh sampai bila² pn ada awk. nnti ank lahir, dia ada modal lain plak utk mengata. so ignore je, klu kerap melampau sgt sound ja bagi diam sikit.

2y trước

family awak, susah nak sound. nanti jadi gaduh kan. tapi taktau mcm mana nak tutup mulut mcm ni, risau juga la bila lahir nnt kena lagi.

Abaikan je. Yg penting kesihatan baby dan mamanya baik2 sj... Dok fikir org mengata sampai ke sudah tkkan habis so abaikan aje.. Moga semuanya sihat2 shj..

samalah saya dh 6 bulan kecik pun org asyik bercakap je . padahal baby sihat dan membesar je dengan baik . perut ibu mengandung pun nak body shaming ye😭

Janji baby dan ibu sihat .Tak ada apa2 tu.Abaikan.Fikir yang positif2.Ibu mengandung kena fikir positif.Anak pun T keluar berfikiran positif😀👍🏻

Masa ank first perut sy kecik je n bdn pun x naik byk.. Nurse ckp ank nnti kluar mesti kecik.. Sekali kluar 3 kg.. Nurse2 terkejut bby kluar besar..

Abaikan je sis , asalkan baby sihat and awak pun sihat .. saya smpai dh nak melahirkan pun perut tak nampak , tapi baby elok je berat 3.5kg 😅

Blas ja sis cakap ni perut aku,,suka aku nk besar ke nk kecik bkn effect kat korang,,,sekali skla kna lawan jg mlut org yg busuk ni.aihhh geram

2y trước

kalau kata sebaya or kawan boleh lagi mjawab. ini org tua, mak mnkan n family sendiri. kalau mjawab , kang terasa n gaduh pula. tapi bila diam, sakit juga la tahan. 😌 .

Perut besar pun orang mengata, saya 26 weeks tapi besar perut, dikatanya..besar sgt perut tu dah mcm nak beranak esok. entahlah haih..

takpa sis kita dalam setuasi yg sama mulut orang mmg xblh nak tutup kita kena sabar yg penting baby sehat jangan stress ya sis ♥️

sy dh 9 bulan perut memang tk nmpk. mmg Ade je yg ngate. tp berat baby semua ok. mulut org mmg cmtu. wat tk dgr j lh. jnji ank sihat.