Tanya pendapat..

Kalau orang gemuk ni mmg ssah mgandung ke sis smua? Berat saya 80kg , tinggi 163cm.. betul ke fakta tu?mohon komen positive sis..

20 Các câu trả lời

Rezeki anak dr Allah. Badan besar ke kecik ke, if Allah nak bg, Allah bg. 😘 Tapi kita sendiri kena juga beringat, jaga pemakanan, aktif bersukan supaya tak ada sakit yg datang. Yang boleh menganggu kesihatan kita sebelum,semasa atau selepas mengandung 🌹 InsyaAllah, sy doakan sis dikurniakan rezeki anak, dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah 😘

Cuba sis kurangkan berat bdn at least 10% dari berat bdn skrg..itu nasihat dr utk mengandung..sy berat asal 110kg turun sehingga 98kg..alhamdulillah rezeki mengandung anak sulong skrg 20 week..hampir 10 tahun menanti cahayamata..insha Allah sy doakan sis mengandung selepas ni..take c..💕

Berat berlebihan merupakan salah 1 faktor sukar hamil. Memang ada orang yg senang hamil even berat lebih. Itu rezeki dia. Kalau boleh usaha la turunkan berat badan. Pregnant dengan berat berlebihan pun boleh beri banyak komplikasi ketika pregnant

Tak jugak. Keluarga belah mak sy byk yg bam bam pregnant je. Tp kena usaha la jgk turunkan berat jaga kesihatan. Nanti da pregnant, byk plak masalah diabetes, darah tinggi etc. Bahaya utk diri & baby.

tpi doktor slalu pesan kat sya klau nak mgandung turunkan berat badan...sya ibu anak dua n skrang tgh mgandung anak no3 skrang dah 26w...tiga2 ni lekat lps sya turunkan berat badan...

Sy pon berat naik mendadak jgk nie.... 74.5kg 157cm tinggi.... Kire bmi xcntik... Rmai kwn suggest turun.berat bdan klu nk ngandung.... Skrg tgh usaha turun.berat bdan 10kg....

Sy pn brt bdan obes ..2bln dh lekat..bmi sy lari jauh...sy pegi KK cek up pn..rmai ibu3 yg obes. Tp alhamdulillah ank keliling pinggng😂😂

Saya 76kg ,tinggi 163cm ...alhamdulillah skrg 10w5d ...bykkn doa sis jgn putus ...insyaa allah Allah akn bgi rezeki tepat pda msanya

Antara sebabnya. Sebab ramai yg sy baca bila kurangkan berat badan, alhamdulilah ada rezeki mengandung. Sis boleh cuba dulu 🤗

Takde lah... Kakak saya elok je tengah mengandung anak ke3. Bukan soal saiz badan, belum sampai rezekinya lagi tu. Sabar