Nak tanya..

Kalau kita nak checkup braces bulanan mcm biasa tu perlu bawa buku pink ke? Ada sape tahu?

5 Các câu trả lời

Macam klinik gigi saya dr tak minta pun. Tapi saya just bagi tahu dr saya pregnant. So that dr akan aware sebab time pregnant gusi akan lebih sensetive. So dr elak kan dari guna elastic dulu sebab nanti gusi bengkak

3mo trước

Takpe bagi tahu je. Sebab doktor gigi awak perlu tahu. Kalau tak nanti jadi macam saya mula2 sebab rahsiakan🤣 lepastu doktor suruh pakai elastik memang seminggu gusi saya berdarah2 teruk. Lepastu doktor suruh stop sebab pregnant gusi akan lebih sensetive.

Sy haritu pregnant just inform doktor yg sy nk checkup gigi dgn dia since tgh pakai braces, so next appointment just inform “doktor harini sy nk mtk doktor checkkan gigi utk update buku pink tu”

Yup. Bila pergi mana2 klinik/hospital, kena bawa buku pink. Buku pink ni umpama IC untuk preggy mom.

3mo trước

kne bagitau kaunter tu ke kte tgh pregnant? doc tgok buku pink jgk ye

Mcm saya just inform je yg kita tengah pregnant.