masa yang sesuai untuk pergi klinik

kalau kita dah tau kita pregnant melalui ujian upt jd waktu bila yg sesuai untuk kita check di klinik pula. saya baru 4 minggu 6 hari . minta pendapat semua ya terima kasih 😃

10 Các câu trả lời

Bergantung kpd klinik berdekatan kwsn tmpt tinggal awak jugak 😅 Biasanya lebih kurang (8 minggu) mcm tue. TAPI skrg kita masih dlm musim covid-19 SO sebaiknya awak call klinik berdekatan untuk kepastian. Biasanya kena appointment dulu. Lagi 1 pastikan awak dah sediakan document2 berkenaan utk mengelakkan kesulitan bila nak bukak buku pink nanti ye.

bagi saya sekarang pun boleh sbb diawal ni diorg nak tgk due date baby dlm scan,dgn minum air gula ini pada klinik saya mungkin lain klinik berlainan sistemnya,baik awk call klinik yg awk nk pergi untj checkup bulanan untuk confirm

biasenya bwh 12 minggu..8 mnggu tu dh oklah..skrg ni awk amik folic asid setiap hari..Dan minum susu ..byk mkn sayur buahan..smoga dipermudhkn

week 6 dengan week 9 saya check dan scan di klinik swasta. 10minggu keatas baru saya call kk untuk appointment.

Biasanya sblom 12w. Bergantung kat KK tempat sendiri. Kena call utk pastikan dan buat appointment.

Kalau nak ke kk kena tunggu 12 minggu. Kalau nak g swasta, 8minggu dah boleh

8minggu, or blh call kk terdekat...sbb que appointment skrg mcm lame je

saya scan 7 week da nmpak heartbeat

3y trước

tak da lagi sis, awal lagi

saya pergi masa minggu ke 8

8w ke ats bru npk sume sis