GBS

KALAU GBS DETECT LEPAS BERSALIN MACAM MANA? MACAM MANA NAK THU BABY ADA GBS LEPAS LAHIR?

3 Các câu trả lời

GBS bukan boleh main2. Ada kawan sy baby dia sihat lepas lahir, masa 8 bulan ada nanah keluar dari telinga. Bila check dr kata tak ada apa. Tak lama lepas tu meninggal dlm tidur. Bila post mortem meninggal sbb GBS.

Kalau nnt sihat selepas dilahirkan, insyaAllah xde apa².. kalau disyaki ada jangkitan apa² doktor akn buat ujian ke atas darah bby utk kepastian..

5y trước

Depends pada KK jugak, saya mention ada keputihan teruk masa appointment di hospital, cuma bagi pessary.. Saya pakai tapi masih ada, banyak jugak tapi kurang dari sebelumnya dan mention di appointment KK, doktor KK ambil sample.. Jadi bagi saya bergantung pada KK, dan pada doktor.. Ada 1, 2 doktor yang saya jarang nampak bertugas di KK tu agak acuh tak acuh, tapi doktor2 yang selalu di KK tu memang detail dan bagus..

sis mcm mana adaa gbs ke