Puree frozen buah

Kalau Buat puree buah pastu fronzen kan mcm mn cara nak panaskan balik ye? Selalunya sayur dgn buah yg frozen ni tahan brpa lama? #firstbaby #ingintahu #firstmom #seriusnanya #pleasehelp

4 Các câu trả lời

Kalau saya panaskan guna steamer sebab sterilizer botol anak saya ada fungsi steamer tu. Depends cara penyimpanan, dalam 3 hari gitu tahan je. Kalau lebih tak pasti pula sebab tak pernah frozen kan lama² . Lepas tu tengok cara pembuatan puree juga

Usually dari frozen tu sy letak dkt chiller & terus bagi. If nak suam / panas sy letak dkt steamer 5-8mins. Sy baca diorang kata 3 bln, tapi sy buat utk 1 week-1week. & x digalakkan utk buat frozen utk sayur hijau.

1y trước

kalau letak kat chiller tahan berapa lama ya? sebab semalam ada letak kat chiller lupa nak letak kat frozen balik

3 bulan. tapi biasa saya buat stock untuk sebulan. buah tu dari frozen letak kat chiller. dia da cair da boleh terus bagi pada baby. takyah panaskan balik .

Cara saya, saya steam atau letak dalam chiller dulu baru bagi baby makan. Frozen food for baby can last long till 3 months.