Boleh bgi tips ubat apa supaya cpt sembuh Luka..kena gigit kucing liar

Kaki ank Sy kena gigitan kucing..Luka agak dlm jgak

Boleh bgi tips ubat apa supaya cpt sembuh Luka..kena gigit kucing liar
16 Các câu trả lời

ehhhh bab2 kena gigit nie terus p kecemasan lah puan.... ada kes tu dia di gigit anjing dia rawat sendiri lepas tu 2bulan kemudian kena sakit rabies... tiada ubat kesian.... kalau nda mau bawa p hospital cuba lah rawat guna madu luka nya tu, kerapkan sapu guna madu asli tapi kena pantau 24hour n bagi minum vitamin c untuk boost imun nya..

Kalau belum pergi klinik, bawa anak pergi klinik ya. Saya pernah kena tusuk dengan kuku kucing, terus pergi klinik doktor bagi injection. Macam anak awak ni kena gigit lagi bahaya.

Hi Puan. Bawa pergi ke klinik dengan segera ya. Risau sebab kucing liar kan. Kita tak tahu stray cats tu ada rabies ke tak. Semoga cepat sembuh ya anaknya.

sejak viral kes rabies kat tt lebih baik puan gi klinik dpt kan rawatan..takut dgn penyakit skrg,lg2 kucing liar

sis pi klinik sis,risau bdk2 ni, kwn sya yg dewasa kna warded jgk, sbb infection dia pun kena gigit kucing

baik g klinik sis dulu,takut ade jangkitan kuman, kuman dari gigitan kucing bhya jgk,tambah2 kuku dia tu

bawa klinik. dri gambar nampk luka dalam. takut perlu jahit/gam disamping kena inject att

better g klnik tuk dptkn rawatan ..mg cpt sembuh dan dpmudahkan segalanya amiin

kena gigit kucing liar kena bawak ke klinik. biasa akan kena injection.

G klinik cpt2 sis takut ade bacteria drpd kucing tu..