Assalamualaikum Mommy yang Hebat!

Jumaat ni 17hb minum air gula kali ke2. Ye kali ke2 sebabnya kali pertama selasa lepas, Muntah selepas 1 jam minum. Gagal! Agaknya banyak bergerak. Yelaa.. lepas minum nak amik ujian air kencing lagi timbang lagi tekanan darah etc. Mula2 ingat kuat. Cakap kat bby. “ Kuat anak mommy ni” Last2 duk rehat lepas 1 jam muntah 😂 Kalau ada nasihat pesanan atau tips2 dari Mommy Hebat AP dalam ni nak minta tips elak muntah lepas minum air gula tu?? Sayang lagi 1 jam lagi amik darah ke2 hehe..,

3 Các câu trả lời

Yeah sis..sy juga KES minum dua Kali...first time Tu...minum then 5 min sblm ambik darah muntah...then Kali kedua pula...sy buat APA...pagi2 minum...sbb umah dekat ja..sy balik tido sejam...then cun2 pergi klinik balik bagi darah...then naik2 kereta sy muntah...then ingat nasib X muntah sblm ambik darah..or not kena Kali ketiga pula...sis Cuba balik tido...atau masuk kereta tido dlm kereta klau umah jauh...jgn fikir APA pun da... insyallah semoga smua okay...

4y trước

Insyallah okay nanti sis...jgn risau...

Saya pun sama, 1st minum muntah.masa tu kta rehat dkt kreta tggu sampai 2 jam.sjam lps tu trs muntah. Kali kedua sya tak muntah...sbb kwn ada share pgalaman, lps minum air gula krgkn bcakap & kalau boleh jgn main fon. Sya try...sbb rmh dkt jer, balik tdo dkt rumah & sapu minyak angin dan sya tak muntah sampai ambik drh yg kdua.

Cuba tahan. Thu mmg susah. Tp try lg. Kalau blh lepas tu bwk baring. Mmg akan rasa pening lepas mnum. Take time utk duduk kejap. Ckp kt nurse bg 5 mnt utk ddk kjp. Nnti dh ok skit, bru pg amek drh ke apa. Then tukarkn mindset tu, jgn fkir sgt air gula tu manis ke apa ke. Saya yakin awk blh bt lg. Best of luck💪

4y trước

Nurse tukar minum air gula shj nanti., amik darah ke apa date lain hehe .. Tq . Doakan sy ye... Harap sangat takda apa2