share..

jom mami2 share pgalamn utk memudahkan ibu bersalin dsini?

1 Trả lời

Pengalanman anak 1st, xde buat persediaan utk bersalin.overdue.doktor masuk belon Jalan buka 2cm je.masa tu says baring xbuat apa2.sbb contraction dah Ada tapi xsakit sgt. Masuk LR 18 jam,jalan buka 4 cm.air ketuban dah pecah awal.last2 czer.pengalaman anak kedua. Awal brsalin 2 minggu dri trikh due. Xde tanda2 nk bersalin tapi crit Brit n baby kurang gerak.kena admit wad.doktor masuk belon,24 jam jalan buka 4cm.doktor trus book lr.sementara menunggu Masa utk masuk LR,saya sempat buat jalan itik dlm tndas wad.poco2 Dlm wad,ketuk ketampi.tiba Masa Masok le,kena induce drip.sakit nya mmg x terkata. Rsa nk mati je Masa tu.😂😂6 jam Dlm lr bukaan hanya 5cm je.doktor bagi tempoh hnya 8 jam je.kalau lebih 8 jam,kena czer sbb jarak ank 1st dengan ank 2nd setahun lebih je.xsampai 2 tahun.masuk 7 jam,bukaan 6cm dah rasa nk meneran.mmg xleh nk tahan dah.nurse x suruh teran sbb masih 6cm,tapi saya mmg xleh tahan.saya teran je.sampai la saya rasa kepala dah baby dah Kat bawah.trus panggil nurse.nurse check mmg kepala baby dah kluar.trus nurse Bantu saya push.ada gunting ckit.teran 4 Kali baby dah kluar.

5y trước

Saya xpenah induce pil.saya oenah induce belon n induce drip he.kalau induce belin,jalan lama nk buka.kalau induce drip,jalan cpt buka