Hi Mamy² Dn bakal Mamy

JIKA ANDA D BAGI 2 pilihan 1.BERSALIN CAESAR 2.BERSALIN NORMAL #MANA PILIHAN IBU²

137 Các câu trả lời

Saya bersalin anak 1st czer... Masa preggy anak 2nd doktor tanya nak bersalin normal.@ czer, saya pilih normal, sebab fikirkan nanti anak sulung 2tahun lebih tengah lasak membesar... Tapi keadaan tak mengizinkan, kita hanya merancang, at last terpaksa czer jugak... Orang kata sama ja normal ka czer ka... Pada saya tak sama... Sekarang anak dah 3tahun lebih, kadang still rasa macam perut kena siat2... Sentiasa rasa berjaga kat perut ni takut anak lompat ka apa... Jadi sensitif sangat dah... Saya betul2 dah trauma 2x czer ni... Serik... Serik dengan prosedur nak masuk bilik bedah, lepas czer... Nak jaga luka... Huhuuu... Itu saya laa... Saya doakan ibu2 semua dipermudahkan urusan mengandung, bersalin, berpantang....

Dah rasa baru2 ni ank normal,allah shj yg tau,berbanding caesar,bukaan 9cm dh nk minta p caesar,tp suster ckp,rugi sgt bukaan 9cm tp p mtk caesar. . So kami teruskan tuk beranak normal. . Mmg bg sy sakit beranak normal.😅

4y trước

Lambat dh tuh sis klw dh bukaan 9cm dh masa keluar dh

normal @ caesar sma jew sakit sis.. Sye ank first caesar.. Jdy sye slalu brdoa agar dpat rsa brslin normal utk sec niee 🤗

Kalau di pilih mesti nak bersalin normal ... 😊 Demi keselamatan bby & mama..,terpaksa on ceaserian ... 2kli ... 😄

Klau bleh nak bersalin normal klau ada rezeki, klau ada masalah x bleh nak normal, yg penting kedua2 ye selamat

Dua2 dah pernah rasa..better normal..walaupun sakit..cara penjagaan lps bersalin lebih sng berbanding czer..

Ofcause normal. Minta jauhlaa ceaser. Even kena tanggung sakit macammana pon tahap contraction tuu dtg. 🥺

Semua ibu kalau boleh nak bersalin normal. Sapa je sanggup caezer. Tapi kalau terpaksa what can do

Saya mintak normal...mintak lah Allah permudahkan segalanya.Amin.jji ank dlm perut ni sihat

Normal je la. Lg senang luka nak sembuh. Tk byk pantang larang, tk byk resiko