Cara apa lagi yang boleh dibuat untuk merangsang kontraksi ?

jalan itik , squat , bersama dengan suami semua saya dah buat tapi macam tak ada tanda tanda baby nak keluar lagi . ibu ibu ada cara lain lagi tak untuk merangsang kontraksi ? kalau boleh saya taknak la overduee 😭 please help me#firstbaby #1stimemom due : 10/3/2021

3 Các câu trả lời

Mummy boleh try Nipple Stimulation (Rangsangan Puting) TAPI dptkan nasihat OG dulu sbb kdg2 ia boleh berfungsi seperti doctor masukkan ubat dlm V kita utk induce labour so kontraksi boleh tiba2 jadi kuat. Mummy boleh juga banyak berjalan dan naik turun tangga (hati2 ya mummy bila guna tangga).

saya kerap jalan itik,dan rajin berus lantai. fist baby sya 40+4day second 39+4day.. skrang 36week pregg.

kena teruskan buat kerap lagi sis.. buat yang termampu sis okay.. semoga selamat semuanya