Hi mommy...

Kalau dah 38wks ni... Takda tanda apa2 lagi..berkemungkinan tak nak overdue...? Sy dah buat macam2 exercise,jalan itik,squat,kupu2,bersama dgn suami..tapi takda rasa sakit apa2 macam tanda.relax je😁😅.#firstmom #firstbaby

Hi mommy...
17 Các câu trả lời

saya 9/6 ni due..tp takde tanda lagi..dah buat senaman kupu² dah..kalau tkde tanda jgk 15/6 doctor dah bg surat utk serah diri kt hospital utk paksa besalin..ada tips yg bole share tak mcm mna nk bg bukaan cepat..dan mohon doakan sy dan baby sihat dan selamat..moga urusan bersalin kita smua dipermudahkan..

1y trước

ok la tu,ada surat..ni xda dah checkup² kat kk.. tunggu tanda je ni...

sy 37w 6d.. sakit mcm sggugut n perut mengeras.. bru je balik dr pac.. jln bru buka 1cm.. doc bg balik dlu.. contraction ad tp xkerap.. doc suh pntau dekat umah je.. blik dlu la sbb hari jumaat ni mmg nk kena serah diri sbb gdm on ubat

sy pn mcm tu jgk 4 hari lps..hari ni 39w 2d sy dh ad dlm wad sakit dri pukul 4 pg td smpai skrg xbersalin lg..bru 2cm..huhu doakan sy mommy2 semua...

1y trước

sakit yang rasa macam mana tu.perut mengeras ke

saya 38 week juga, tadi ada buat jalan itik 2,3 langkah duk sekejap tu ada juga rasa sakit² sikit tu ok lah. cuma duk rasa baby menyuluh turun ke bawah la

1y trước

Alhamdulillah saya selamat bersalin anak ketiga pagi tadi. saya doakan semua mommy selamat bersalin dan dipermudahkan segala urusan.

pengalaman saya time tu 39w5d tiada tanda apa2 lagi , Sy try bersama dgn suami pukul 3-4 mcm tu pagi pukul 8.46 dah bersalin 🫢😂😂

1y trước

ye sis mula2 memulas mcm biasa, mcm senggugut tu sakit bawah perut je sempat lagi saya bawa tidur hehe 😆pukul 6 mcm tu dia makin kerap dan makin sakit , sakitnya sampai kebelakang trs gerak cpt2 pergi hospital

Sy tumpang cari tips kt sni. hehe. Sy lg 12 hari nak sampai due. Belum ada tanda2 juga. Takut nk bersama suami. Lain2 cara sy akan cuba nnt.

1y trước

bersama je..pelan2..org cakap airmani suami tu induce semula jadi.bagi pangkal rahim lembut senang tbuka jalan..

tahan nya awak nak jalan itik tu. saya cangkung nak berak pun dah menggigil nak berdiri balik.

1y trước

🤣. boleh di try nanti. mahu last nya saya terbaring je.

sya pun da penat excercise...tp xda tnda bsalin pun lg..dlu msa yg abg dua hari jln itik..da kluar tnda

1y trước

ye aa tu..rasa macam badan ni kental takda tindak balas🤣

samala sis . Sy 38m5h belum beranak lagi . risau lambat sgt atau limpas due date hmm 😩

1y trước

pujuk² baby tuu....

Hm sama la kita esok dh 39weeks tkdk apa apa tnda . Mcm mcm dh buat mcm tk mnjadi ja 😩

1y trước

haha..kann..dia macam takut nak bersalin tapi tetanya2..