Gdm

Isteri sy skrg da masuk 34minggu ada GDM.. Ada Risiko Apa2 tak? Termasuk isteri dan anak?

5 Các câu trả lời

Saya pn Ada GDM wlaupn keturunan family saya XDA kencing Manis pn..tapi time pregnant sebab pmbawaan kot..yang penting kena betul cara pngambilan makanan. GDM xberisiko kalau Kita pndai jaga makan tu yang Saya dgar

Kena jaga makan... Dan pastikan sentiasa bawak coklat... Sbb ibu mengandung yg ada gdm senang hypo iaitu senang kehilangan gula dalam badan.... Saya pun gdm on diet... Dalam. Beg sentiasa ada coklat itu penting

Control makan n minuman manis. Sy pun ada gdm.. cara makan kena betul n ada jadual. Risiko bsalin czer tu maybe ada tapi ikut pemantauan doktor la cam mana.

Kena Jaga makan. Anak boleh terlalu besar, ibu boleh ada risiko kencing Manis walaupun xhamil. Tapi selalunya lps bersalin dh hilang..risiko je lah.

Kna jga mkn ja laa..manis2 tu jgn mkn selalu kta doc..n mee goreng smua klu bole elakkn doc ckp dgn sy.