Tak serasi dengan susu formula

Ini salah satu kesan klu susu formula tk sesuai dgn baby ke? Tolong pleasee, ni dh susu ke 5 guna 🥲

Tak serasi dengan susu formula
7 Các câu trả lời

Kulit baby memang sensitif,anak saya pun ada keluar ruam camni juga area muka dan kepala.Saya ada beli ubat kat farmasi,alhamdullilah dah kurang merah ruam tu,salah satu sebab saya punya baby pulak dia sensitif dengan fabric cam kain sapu tangan tu memangs saya elakkan sebab asal lap badan mesti naik ruam camtu,skrg kalau lap badan saya guna tangan jer tak guna sapu tangan.Sama saya larang suami cium baby lepas makan or habis merokok.Sebab kulit baby sangat sangat sensitif,so kalau nak pegang baby pastikan tangan bersih dah basuh dan tak boleh cium area muka dia..

kalau ruam panas bintik2 merah ..doktor suruh sapu losyen pelembab je.. lama2 hilang.. cer try losyen cetaphil.. sekejap je hilang.. sbb peluh musim panas kan #anak saya jadi gini juga..merah penuh ke kepala n badan..alhamdulillah...sudah hilang. stiap kali selepas mandi sapu losyen ☺️

mcm kenal la kak ni. senior sy ni. dah brp lama tukar susu formula kak? sbb biasanya kalau baby berak mcm tu da ok. mcm sy baby x berak 4-5 hari mksodnya susu x sesuai. ade menyusu bdn ke? kdg kulit jd mcm tu maybe sbb susu bdn

Anak sis brp bulan? Anak sy pun ruam mcm ni jugak dia bru 1 bulan. Dah tanya doctor, mmg normal utk newborn. Doc x saran sapu apa2 cream dulu, cuma rajin2 lap dengan kain dan air je.

sis ade campur myusu bdn ke..slalu ni ruam susu di pipi..susu plk kalau kita cmpur FM n susu bdn mmg najis kadang cair kadang cmpur..kadang pekat..tgk apa mummy mkn.

Produk ni saya guna,saya beli kat farmasi

mcm ank sy ruam panas rasanya