Assalamualaikum Nk tya ..kndungan sy dah 18weeks ..npa blm rasa prgerakan bby lgi ya?.. Normal k tu?

9 Các câu trả lời

waalaikummussalam . masa sy mngandung kn ank slung syurga tahun lpas smpai usia kndungan 20w , sy xrasa gerakan pon . mgkin sbb anak slung jd sy xtau atau xprasan . smpai anak sy mninggal bnyak yg bgtau xkan xrasa anak gerak dlam perut . sy rase sedih jugak la sbb seolah2 diorng bertnya mcm sy ni xalert tntang anak . mmg sedih jugak masa tu . hanya Allah je tahu .

ngandung xsmua sama. ad dpt rsa awal, ad dpt rsa lmbt. klau sis nk tau rsa dia cmna, rsa tu mcm ad angin begerak dlm perut sbb baby still kecik.. normal xdpt rsa lgi sbb baby still kecik. nnty dh 20++ bru dpt rsa .

normal la tu ...baby gerak sebetul nya dah dr umor dy 8 mnggu tp kecik sngat kan kita tak leh rase...tunggu lah 20 week ke atas kalau itu mngandung yg first biasa agak lmbt rase...

perut tebal kot..normal je tu. baby gerak tapi maybe kita yg xrasa lagi. dont worry. nk thu baby gerak ke tak..pegi je scan.

wasalam...rasa gerak tu ikut ktebalan perut..tpi smestinya sis akn rasa ada bubble2 air gitu...

3y trước

heheh ya ada rasa.. tq sis🥰

normal tu sis,, saya pon 23weeks baru rasa baby gerak

normal ada yg awal rasa ada yg lambat rasa pergerakan bby dlm perut

4 buln keats bru dpt rse..bgntg pd bby cpt or lmbt

Normal klau anak prtme