Boleh ke cuci luka jahit pakai spirit pusat baby tu??

6 Các câu trả lời

kalau luka czer..cukup sekadar cuci dgn air kosong je puan..xperlu letak apa2..kalau luka tu baru lgi...dap2 je dgn kapas..kalau dh lama sikit..baru gosok2 manja dgn kapas..yg pntg..lps tu pastikan sentiasa kering..baru cpt baik.. 😊

guna air garam rendam tempat luka normal birth itu duduk dlm baldi, kata org benang akan buka sendiri..tak pakai apa pun pastikan kering aje sentiasa tukar pad sentiasa ... jgn gerak banyak bg kering cepat

Rasanya haritu ada baca takboleh..... Bukan luka czer kan? Kalau luka jahit normal tu saya pakai ubat kuning jaaa

Jgnnnn sesekali..yg tu spirit taw.. Kalau sy tmpt luka benang boleh putus

aduii pedih nanti...jgn die buat yee...povidon kn ade

tak boleh . dua benda tu tak sm..