HOSPITAL KERAJAAN

#ingintahu My Second baby due June 2022.. Mommies sini ada yang baru bersalin? Husband boleh teman masuk LR?

10 Các câu trả lời

Case 1; Kawan kerja husband dkt Terengganu dapat masuk LR. Dapat call isteri nak bersalin dari Kelantan terus pergi hospital Terengganu. Case 2; Best friend husband kt Klang suami dia tak dpt masuk LR sbb miscommunication antara staff dkt lobby dan staff dkt ward. Ward cakap isteri tak gerak lg, lobby tak bg masuk. Tup2 isteri dah kat LR suami tak dibenarkan masuk atas sbb dah lewat. Walau suami dah lama kat bawah. Mungkin kena tengok hospital dan keadaan juga kot.

3y trước

Depends on situation and some hospital ada different SOP CASE 1, wife turun tanda inform husband, baby lahir the next morning 12/11 CASE 2, wife ada complications being admitted for 3 days prior before labour and was induce sbb dah overdue. Being inform wife nak beranak on 16/11 tp only allowed once wife kt LR then husband boleh masuk. However miscommunication happened. Hospital tak salah. Husband pon tak salah. Well it happened. And Alhamdulillah everything went well for both of them.

utk tunggu June 2022 tu lama lg, mungkin keadaan masa tu dh makin pulih. kalau utk masa terdekat ni kena ikut hospital. ada yg still tk bg teman even ke LR walaupun dh fully vaccinated dan negatif utk swab test. ada hospital yg bg. procedure tk sama utk semua hospital walaupun KKM kata boleh

Thank u for sharing mommies.. February tahun ni baru saja bersalin.. Skrg pregnant lg baby kedua.. Harap yang kedua ni boleh la husband teman masuk.. Kalau bukan dalam LR, at least dekat wad lepas bersalin tu boleh...

Start oktober lagi dah boleh rasanya.. kalau ikutkan news la. Saya due disember ni, tak kisah boleh atau tidak, cuma harap semua baik2 saja 😍

lama lg tu... doakan lah moga pandemik kembali pulih tanpa mudarat. Dapatlah kemudahan itu ini termasuk suami temankan isteri dlm LR. 🤲

rse da boleh kn. .tp x psty la. yg tau kalo suami nk tman. .mstu le swab test dlu. .tp ape2 pon tgu ape lg yg kerjaan akn umum kn lg

sy bru bersalin 28/10 klau dkt hospital selayang bersalin normal yg mana dh cucuk 2 doa vaksin suami boleh msuk teman dlm LR..

Bersalin kat hospital kajang 9/10/21. That time suami belum dibenarkan masuk

Boleh kena swab test dlu

buat masa ni blm boleh