Dah buntu..dah penat ulang Alik hospital tp xde kesudahan... bleeding tp tak aktif

Dah buntu..dah penat ulang Alik hospital tp xde kesudahan...  bleeding tp tak aktif
14 Các câu trả lời

Saya pun mcmtu sis, skrg pregnant dekat 8weeks bila check baby ok ada hearbeat, kantung pun dr kata bkan dekat bawah, dekat position yg betul, da dua kali bleeding bnyk kali gi kecemasan smpai kena seluk ngn tgn ngn mulut itik sbb nk check ada bukaan rahim tak klau betul keguguran. Tp dr kata Alhamdulillah tkde aktif bleeding. kadang smpai trauma nk kencing. Bila kencing mcm keluar darah lendir period. Doakn baby sy sihat smpai bersalin ok☺️ sngt mengharap sbb first pregnancy

2y trước

sis berehat.. dan brsbr k. Insyallah moga di kurniakan rezeki lagi lps nie.. amin. dulu sy pun sm mcm nie.

sama kes mcm saya. doktor dah check jalan bawah scan bawah smua tp dia kata not active bleeding. cumanya bila scan xnampak kantung ke apa. bila test upt masih positive tp ada faint line. doktor suspek masih awal kandungan baby xnampak lg. sy risau sbb bleeding mcm period. ni masih kat hospital utk monitor. semalam doktor ada ambik sampel ketulan darah agak besar mcm 50sen tu utk cek sama ada tu janin yg xjadi atau darah beku. sy tawakal je ni huhu

sy 2mnggu lps mcmni jgk bleeding smpai 4 hari berturut and doc kata baby terancam 50/50 sma ada survive or tk , after 2weeks sy jga mkn rest enough mkn folid acid minum susu then now ok , smlm scan lagi baby dh okay dh membesar dri yg sblum , sy bru je 8weeks4days tp still kena bedrest jgn stress , jgn bnyk jln or buat kerja berat , elakkan hidu bau asap rokok and apa2 yg bhya , takecare

2y trước

Tahniah awak.. belum rezki sy.. td saya dah disahkan abortion 😭

hi sis sya ada sharing jg la pasal bleeding bgni dari awal mengandung sampai 12week baru stop tp sya cari puncanya situasi sya jadi bgni disebabkan rahim yg sensitif so kalau make love mmg akan kluar darah mcm ni tp itu utk sya la tdk pasti utk kes kamu..just sharing🤞

2y trước

bolh try klinik lain utk cek sbb bahaya kalau biarkan,take care sis

cube crik mana2 maternity klinik dkt area awak. pg check dgn private maternity pulak. lgi 1, boleh cuba utk bedrest utk sementara. jgn buat kerja rumah, driving, masak and berjalan byk. minimum utk berdiri dan berjalan. elakkan bersama husband.

2y trước

selalu kes utk rujukan pakar kena dpt reference letter utk terus ke pakar dri klinik swasta.

awak dah berapa minggu? sy pun sebelum ni bleeding mcm ni je dr 5 minggu sampailah 15 minggu tp scan baby ok je..dpt cari puncanya ada polyps kt serviks..bila dah buang bleeding dah stop, keputihan pun takde lg..Alhamdulillah terus bersih.

2y trước

tp sbelum pegi kecemasan sy pegi klinik kesihatan. pakar yg kt kk tu dpt trace sy ada polyps. sbb dia pelik scan smua ok..dia minta tengok bawah tu yg nampak ada polyps kt bibir serviks..lpas doc kk tengok, contact bleeding balik rumah lg bnyk bleeding mcm period brketul2 dia kluar esok pagi jugak sy terus ke kecemasan. sy bw buku pink & bgtau doc kt kecemasan tu sy bleeding bnyk dr smalam sbb polyps serviks.

sama sekarang tengah macam ni, tapi bila gi cek kat emergency scan dari bawah, dr hospital tu kata kantung ok, yolksac cantik. dia bagi folic acid je. lagi 2 minggu dia kata dah boleh buka buku. sabar ye. jangan stress stress

2y trước

Heartbeat babY ade ke? Saya scan ikut bawah nampak kantung je.. baby belum nampak.. xsure bape wks pregnant sbb usod. Kalau ikut by scan baru 6wks

Saya pon sama mcm awak .. ulang alik klinik every 2 week.. bukak buku dgn swasta lagi.. skrg da 22w start dari 18w .. cek uri semua kat atas .. tatau dah nak ckp apa .. tapi baby ok sihat..

sama mcm sy.. sy uri duk kt bwh.. klau byk jln,buat kerja n stress akn kluar drah.. sy dah 23week, awk brpe?

2y trước

Sy baru je nak lekat ni.. maybe 6wks

sis pergi hospital mana? sy hospital sg buloh pendarah sikit sangat pun dia hantar sy ke o&g