Kalau upt menunjukkan garis double line terang tapi tkde alahan mmg confirm ke sy pregnant?

25 Các câu trả lời

insyaallah,dah ada isi tu. tapi tak semestinya bila mengandung je mesti kena alahan sis. tapi kalau di bagi pilihan,saya memilih untuk tidak mahu kena alahan 😆. Allah je tau macam mana nak hadap sampai trimester ke dua. lembik badan. makan muntah. minum pun muntah. perut lapar. lagi kesian bila suami dekat,kita bau dia pun buat rasa nak muntah. lari dia pi ruang tamu. rasa kesian pulak 😂 dah naik 2 line tu,jaga diri baik². jaga kesihatan,fizikal juga emosi. jangan lupe ambil asid folic sementara nak tunggu buat buku pink. boleh beli Asid folic kat farmasi. elakkan makanan yg tidak dimasak dan yg kurang masak. tahniah sis. jaga diri tau 😘

in shaa Allah..confirm pregnant tu klu check guna upt +ve..ni Dr ckpla masa sy nak double check kat klinik...Dr tu gelak sy check upt smpi 3 kali..tp klu nak sedapkn ati try je beli jenama lain pulak test lg skali🤭..normal je kalau ikut pengalaman sy yg anak2 sblm ni awal2 mmg blum alahan lg..makan pun sedapp je..hihi..masuk 8,9 minggu baru start alahan..alahan x terkata..smpi hilang tenaga semua..smpi la dlm 20 mggu++ baru slowly alahan makin lama makin hilang..skang tgh preggy anak ke3, baru 6w 2days pun masih blum dtg alahan lg..moga2 kali ni xda alahan lgsung la..aminn..siksa woo mngadap alahan tu😅

2y trước

tapi apa2 pun nnti da masuk 8 weeks pegi scan kat klinik ya utk confirmkn baby duduk dlm rahim..klu pg awal2 ni ikut nasib ada org nampak awal..ada yg lambat baru nmpk babynya..

Alhamdulillah sy pun xda alahan juga yg teruk² cuma lapar selalu, xboleh lewat mkn sbb asyik cpt hypo dan kerap mkn walaupun sikit² sbb ada gastrik . Cuma sy ketara sensitif pada sesetengah bauan je. Cek upt pun sbb xsedap ht period lewat. Tau² double line terang mcm sis jgk. 3x buat setiap pg. InShaaAllah, doa yg baik² ja. Jaga diri ya.

klau ikut ni dh confirm... tp pregnant x semestinya kene alahan.. mcm sy xde alahan pun.. nk lbh Selamat blh test ngan clear blue.. pastu anggaran berapa week dh ngan tarikh first date last period.. 7w 8w dh ok nk p scan.. klau 5w pun ok jgk.. blh tgk kedudukan kantung ni klau ade bajet lebih la.. nk jimat blh p 8w terus

InsyaAllah,. congrats mommy to be. klau tgk upt tu, terang. mmg dh confirm 🤰. ada certain mommy yg x da alahan masa mula2 🤰. cumanya, dlm 7/8w, dh ok klau nak g scan. sbb boleh nmpk kantung & heartbeat sekali.. sementara nak tnggu scan tu, kalau bole amalkan asid folic & jgn buat keja lasak.

kang best kalu takde alahan..ramai yg minta nak ade alahan bagai..tak semua org mampu nak hadap alahan tu..berat drop,hb low tak boleh mkn itu mkn ini sikit sikit muntah sampai tertidur dlm tandas..saye sampai nak giveup tau sbb alahan teruk sgt ganggu emosi..

sy pun tak ada alahan....cuma sakit pinggang...sy ingt nak period....period dh lewat 15hr bru sy bt upt...alhamdulillah naik double line and smpi skrg dh 12week tak ada alahan apa cuma keadaan perut sja tak selesa mcm kembung,berangin,pedih ulu hati...

alhamdulillah tahniah sis ,untung lebih confirm bole pegi klnik kesihatan untuk test dan scan dengan lebih detail .Jaga diri selalu sis ya .. alhamdulillah la takda alahan ,saya baru ja hilang alahan masuk 3bulan ni

tahniah puan, Sy Pon 2 bulan lepas mcm tu, naik double Line warna merah pekat, pastu Sy tak percaya sampai 6 kali sy buat .. slps 2 minggu Sy yg scan... doktor kata dah 15 week kandungan sy

Maaf nak bertnya..sbb saya pregnant anak pertama..mcm mana nak kira usia janin period pertama n last period saya kluar darah bercak..adakah kira period yg sblom darah bercak ? 😊