1st trimester

#ingintahu #pleasehelp assalam mummy semua, ada x kt sini duedate bln 4 2023? kandungan sy ni no 6 tp sgt2 bbeza dr yg sblm ni langsung tiada alahan kdg2 risau jugak sbb xda alahan cuma yg sy alami skrg ni malas dr segala hal. mls nk msk, mls nk keluar rmh , mls nk keluar dr bilik . suami yg uruskan hal2 anak, msk & sbgainya.. masa ni sy blom prgi scan lg sbb awal mcmni selalunya blom nmpk apa2 lagi dlm rahim ke ptt sy pergi je?

5 Các câu trả lời

inshaa allah,sy 36 tahun ni..due blan 4 2024. sblom taw pregnent memang sy malas..nk tdo je,baring2 sampai xmakan nasi 2 hari. next week rasa nak makan sambal belacan sampai sy taw sy pregnant 6week ni.bila dpt makan sambal belacan ni auto cergas sikit.harini inshaa allah nk scan hope nampak la kantung bby.alhamdulilah alahan blom lg..doakan sy juga yea.

sama dgn sy insahAllah due bln4,mula xada alahan lngsung hingga la masuk 6weeks sampai skrg 7week2day alahan tu dh ada,,xmuntah cuma loya jè,lidah rasa pahit je sepnjng masa tebal mcm logam😅cuma risaula perut sy selalu rasa xselesa sakit2,mgdung kali ni xmcm anak no1 dn 2..

Sama dengan Saya. tapi sye kerap sakit pinggang.normal ke ek? sye bekerja tapi Rasa mcm tak mampu nk kerja, bgerak sanasini.mkin sakit pinggang😔

Jika dah umur 35 tahun ke atas, ada sejarah GDM / penyakit kronik atau genetik, baik buat pemeriksaan awal kehamilan.

waalaykumussalam. setiap kehamilan memang akan berbeza sis. inshaAllah benda biasa tu