Bersalin musim pkp

#ingintahu Berapa banyak barang untuk ibu dan baby yang perlu dibawa ke hospital?#firstbaby

5 Các câu trả lời

klau gomen, bwak baju sndiri n baby untuk kluar hospital je. pampers baby, seluar dalam dan maternity pad bwak bnyak. tisu basah, klau xpndai guna, bwak 100's je ckup. spnjg kt wad, baju ibu baby ad sdiakan. boleh tukar bnyak kali. alatan mndi pun yg ringkas je. sbb kna mndi cpat2 nk tinggalkan baby sorg2, tkut nanges. saya xmndikan baby kt wad, tggu balik rumah bru mndikan baby. dgn sakit brsalin, bnyak bnda nk buat xlrat dgn xckup tdur. bwak breastpump klau susu xkluar lg smpai brsalin. lpas brsalin pump bg cpt kluar. krap bg susu kt anak, nk elak kuning

Bwk baju nk kluar je utk ibu. Utk baby bwk la 3 set. Barut xperlu lgi buat msa ni. Susah dr nk cek nnti. Toiletries, bwk dlm travel pack senang. Jgn lupa pad dgn pampers bby. Pampers bby xperlu bwk 1 beg, ckup la standby dlm 10 keping. Yg lebih spare dlm kereta. Jgn lupa telekung dan sejadah. Solat mcm biasa selagi belum bersalin ya

3y trước

Dan bwk spare mknn ringan mcm biskut, roti and air 3 in 1 atau air kotak. Letak dlm bakul skali dgn cawan, sudu.

underware pakai buang beli kat watson.. n tisu utk lap mis v lps buang air, mndi. kalau lap guna tuala nanti akan ada jgk darah melekat wlpun sikit.. better prepare sikit

antara barang yang sangat berguna bawa is bag baju kotor and plastic bag extra nak buang sampah sebab kadang tong sampah tu kecik sangat

bawak sikit je. satgi jenuh nak angkut. jangan jadi mcm sy tiba2 terberanak sekali dengan beg 🤦🏻‍♀️