Salam mommy2... Saya nk tnya.. normal ka 28week scan doktor cakap kepala baby besar? 🥲

5 Các câu trả lời

waalaykumussalam. anak first saya pun mcm tu. 28weeks scan baru doktor nampak kepala besar, banyak fluid. refer ke pakar terus. bila pakar check, buat detail scan, rupanya anak saya ada trisomy 13. doktor pakar pun susah nak detect sebab dia nampak normal sangat, kecuali dia cuma banyak fluid dalam kepala, and air ketuban saya banyak. saya bersalin elective cser at 36 weeks and baby meninggal exactly sejam lepas bersalin. sorry bukan nak takutkan. just berkongsi pengalaman. harapnya baby sis tak ada masalah macam tu.

11mo trước

ameen ameen. doa banyak2. inshaAllah apa2 yang jadi pun, itu yg terbaik untuk puan & family. moga selamat semuanya 💜

yg sye tw la, kepala besar nie ade byk pnyebabnye... antaranye genetik.. contoh memg kturunan kte jnis kepala besar tp xde msalah ksihatan.. thats should be ok .. yg rsau klu mlibatkn isu ksihatan mcm ada fluid kt kepala ke.. tp sis jgn rsau lg 2 weeks scan smula kn.. nant bru Dr bley knfirmkn.. kdg ble pakar yg scan, xde msalah pape pun..

11mo trước

ooo... baru saya paham... terima kasih sis atas penjelasan sis.. baik2.. saya tgu lgi 2minggu repeat scan.. apa2 nty saya update... mudahan baby tadak masalah fluid laa.. kalo kepala saja besar tapa.. maklum laa first time jadi.. sedih sikit... 🥲

Anak sulung sy dah bersalin baru doc ckp ukur lilit kepala dia besar. Bila cek sebelah suami rupanya diorg ada keturunan pak arab sikit + belanda + jawa 🤣. Ank sy Alhamdulillah ok dh 10 tahun pun umur

11mo trước

wah... ada mix2... 😍

doctor inform apa? lari berapa week?

11mo trước

kalau awak x p lagi awak akan fikir mcm2. pergi je dpt kn 2nd 3rd option dr awk tertnya2. inn shaa allah baby awak xde pape

Dr cakap apa? normal ke tak?

11mo trước

dok ckp apa