Keliru dengan upt ni

#ingintahu Assalamualaikum ibu2.. sy ada 1 soalan berkenaan upt sy ni.. 27hb sy test upt sebelum sahur terang double line.. dah pergi scan tp x nampak kantung lg cuma rahim menebal..2 hari lepas tu sy bleeding dlm 4 hari tp darah keluar ckit2 je la.. pg td sy test sebelum sahur yg line T jd x terang.. kenapa ye? Adakah saya gugur? Atau chemical pregnancy?

Keliru dengan upt ni
14 Các câu trả lời

kisah sy masatu upt samar je lagi,xjgka pun pregnant. lepas 4hari perut rasa sakit sgt sbb mase ni mgkin letih+kerap bsama n esok tu keluar darah 3hari tiba2 keluar ketulan sebesar 1jari telunjuk mcm kantung agaknya.lepas keluar mmg hilang sakit terus.cek upt semula dh xde line. doc pun kata kmgkinan chemical p..tp mcm sis xbleeding teruk sy pun xpasti..moga ada rezeki awk

1y trước

sis mcmna update

sy cm sis rini test esknya kuo spotting...upt yg cair tu sy buat selang smggu dgn yg trg sblm spotting ... dh g klnk n spital dr cuma suh bnyk rest then bg date repeat scan mse 10w . alhamdulillah mse 10w scan baby ok trus kena buat buku pink.. spotting sy berlarutan smpi 16w bru stop tp syukur baby sihat² je skrg dh nk msuk 28w.

1y trước

sorry lmbt xprsan..dr ckp mgkim spotting tu sb drah² sisa dlm rahim .. tp selagi xsakit pwot dy kata ok je cuma jgn lasak² .. tu yg sy smpi bnti keja .. sb tgu anak no 3 ni 5y++ bru rzki😁

Cuba check lagi 2minggu .. kadang-kala upt tu tak berfungsi dgn baik so standby laa dlm 2/ 3 upt dkt rumah. After 2minggu tggu keputusan urine awak tuh positive/negative results. Sementara nie tak payah laa buat benda yang lasak sebab masih baru. Saya bagithu dulu sbb dlu saya pon macam awak juga.

1y trước

betul tu sis..kadang2 upt ada yang tak berfungsi dgn baik sbb dulu pernah kena...

nanti cuba sis buat test lagi 1 atau 2 minggu macam tu...sis cuba beli pregnant test jenis lain pulak tengok macam mana...sis beli dgn farmasi atau Watson nnti...buat sementara nie sis jangan jangan benda berat2 dan banyakkan berehat

1y trước

In shaa Allah sis sy cuba next week plak tgok mcm mana.. selalunya yg strip tu lg accurate kn?

hai sis. better gi klinik untuk sahkan darah apa. dkt sana nnti doktor akan buat repeat scan dan ujian urine dan kadar HCG dalam darah. kalau betul prgnnt mgkin darah penempelan atau berlaku keguguran .

1y trước

In shaa Allah sis sy pergi klinik nnt.. risau jugak ni🥲

Macam chemical pregnancy. Sy sebelum ni macam ni jugak. Upt dah terang leas seminggu jadi samar. Bleeding macam period 3 hari. Buat blood test hcg dah rendah

1y trước

Knnnn😥 next week sy try test lg..

Sis cuma test upt yg berlainan pula .Pakai prenancy test kit kotak merah .Ada di Watson n guardian. Tunggu lagi 2 minggu try test lagi pakai upt test kit ni

1y trước

Ok sis In shaa Allah nnt sy test lg

spotting tu brp hr n kaler apa sis? kalau brownish atau pinkish drh implantasi embrio bru nk mnempel..kalau darah pekat merah tu bahaya ..

1y trước

Dlm 4 hari sis.. lps tu ada darah beku halus2 ckit2 je la.. sy pon jd konfius.. next week sy try test lg tgok mcm mana

mgkin darah implantasi ...warna coklat atau pinkish pada awal trimester..tggu dh 6mggu keats blh cek scan kantung

1y trước

Ahd ni bru sy nk scan sis.. moga ada rezeki sy🥹

Rasanya chemical pregnancy. Kalau gugur is bila scan ada kantung.

1y trước

Next week sy try test lg kalau negatif confirm la tu chemical pregnancy