Baby Blues

ingatkan xde kena pape sbb mmg nk sgt anak ni . tp tula kena baby blues pulak . kdg nangis sbb nk mrh dkt baby kecik yg xtahu pape . baby sy asyik nangis je tgh mlm .. sy xckup tidur. makan pun dh xde selera sampai rasa sy ni tak pandai jaga baby . Ni anak sulung dhla xtahu pape . 😭

2 Các câu trả lời

takpe sis..slow2. sy awal2 haritu pn mcm ni jgk.. stress bila dgr baby nangis. sampai satu tahap nk bia je dia nangis sbb kita dh penat. tido dh huru hara, mkn pn xselera. tp sbb sy pantang ngn mak kat kg.. mak nampak sy mcm tu, terus dia amik alih jaga baby. suami balik weekend je. so mmg kita la yg buat sume klu xde yg bantu. sbnrnye perlu support dr org sekeliling

Kdg2 baby nangis sbb x ckup susu sis. Baby kalau ckup susu, pampers bersih, InsyaALLAH boleh tdo nyenyak. Sy pantang hari ke 28. Mggu ke 2 sy start support susu dgn susu formula. Tp shari sy bg dalam 2 ke 3 kali je. Lain2 sy breastfeed je. Sis paksa makan lebih skit ye,even takde selera. Smoga dpermudahkan semua urusan kita. Jgn stress2 InsyaALLAH aaminnn