Pimples.......

I'm in my 13th week of pregnancy, and my face is full of pimples and pimples scars. Before I'm pregnant, my facial skin is soft and hardly a pimple will land on it. Do other mommies-to-be experiencing the same? Will my soft and smooth skin comes back?

309 Các câu trả lời

that is absolutely normal as my Doc said. i also experiencing breakout during my pregnancy, now i'm at my 18weeks of pregnancy my pimples started to fade away already. im not using any skincare at all. just johnson baby bath to lessen any irritation on my skin

I'm in my 13th weeks too.... same as u my face full of pimples. I heard from other experiences mommies if baby girl our beauties will be taken by baby girl if baby boy it will give us more beauty and glowing... ☺

Owh..biase la tu..org kte itu salah 1 alahan mse mngandung..dan 1 lgi sbb kte mngandung kn x kluar haid..haid tu kn darah kotor..ble x kluar darah kotor tu,,itu laa effect dye...itu ape yg sye tau laa...klu x btul,tlg laa btulkn😊😊😊

2y trước

Maaf sy nak betulkan sedikit.. Semasa preggy, process ovulation yg mana akan menyebabkan penghasilan telur tu tu tak berlaku.. dinding rahim kita (darah) tu akan jatuh bila persenyawaan tidak berlaku.. tapi bila persenyawaan berlaku, telur stop dihasilkan dan tiada darah akan keluar selama 9 bulan preggy..

saya masuk minggu 30 keatas, jerawat dekat bahu plus belakang badan naik macam cendawan, leher hitam, ketiak hitam 🤦‍♀️ ya tuhan. sekarang anak dah 5 bulan, bekas jerawat je tinggal. hitam semua hilang 🤣 tapi baik bintik2 gatal pulak alahaiii

4y trước

Haaa dia kalau takde orang tegur tak down tau, suami saya pun gitu juga, dia tanya elok-elok macam berlapik jugalah, tapi bawa maksud macam dah lama tak sental ke ni? Hahaha. Lepastu ayah saya slowtalk dengan dia, perubahan badan perempuan time pregnant ni normal, ayah saya siap share dulu dia tak tahu paal benda ni, dia siap sental leher mak saya dengan minyak tanah hahaha 🤣 selarang okey lah dia selalu pujuk sebab dia tahu saya down haha

normal sis, hormon... like me masa awal² haritu penuh pimples, rush at face.. i dont use any facial foam until 12weeks.. dah 12weeks br i start pakai balik, sbb before this i xblh bau shower gel, shampoo or facial foam

normal..saya pun Sama..sblm ni normal je..sekarg ni penuh jerawat..tp sy xkisah..sy sanggup buruk untuk baby..2 tahun sy tggu.. 😀😀

3y trước

sama.2 thun tggu.moga baby sihat aje.

Awk muka. Sy badan. Gatal2 teruk. Bukan ekzema. Gatal2 bukan alergi tp entahlah... Sbb xleh panas, xleh berkuap bdn ni pakai baju seluar pon tak oyeh. Jmpa doktor pakar, alhamdulillah byk nasihat2 berguna dan dia bg ubat sapu.

samaa. cumanya sblm pregnant pn mmg ada kluar jerawat, ni dh pregnant bertambah2 lagi. sy nk pkai oxy10 tp xtahu safe ke tak. certain kata ok certain kata tak. tapi tu la ubat jerawat yg berkesan. konpius boleh pakai ke tak.

Sama sis.. 13w...belakang bdan, bawah dagu, bahu n lengan naik pimples.. Muka n rambut rasa berminyak.. Burn kat bahagian mulut dekat sekeliling tepi bibir.. Nasib baik pakai mask jd x lh malu sgt nk kluar rumah..

sy t'balik.. sejak pregnant, kulit muka mmg cantek.. g kuar pki sunblock je dh ckp.. xyah b'bedak2 pn lgsg.. skincare pn lame dh xpki sbb perasaan mls tu dtg sejka sblm tau pregnant lg.. tp kulit cantek, jdnye sy hepi la..